ukenru
kuleba-dav-interviu-naperedodni-vizytu-v-indiiu-ta-rozpoviv-detali-dyplomatychnoi-misii

Кулеба дав інтерв’ю напередодні візиту в Індію та розповів деталі дипломатичної місії

 • 27501 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає Індію з метою зміцнення двосторонніх зв'язків, обговорення співпраці у сфері протиповітряної оборони та вивчення ролі Індії у відновленні України.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба висловив сподівання, що його дводенний візит в Індію сприятиме подальшому розвитку індійсько-українських зв’язків. Кулеба також наголосив, що Київ розглядає Нью-Делі як "важливого глобального партнера" з "потужним міжнародним голосом". Про це пише NDTV, передає УНН.

Мій візит сприятиме реалізації домовленостей і подальшому розвитку наших зв’язків. Україна розглядає Індію як важливу світову державу з потужним міжнародним голосом. Ми впевнені, що тісна співпраця принесе користь обом нашим націям. Під час мого візиту відбулася низка переговорів заплановані в тому числі зустрічі з міністрами закордонних справ, а також засідання українсько-індійської міжурядової комісії.

 - сказав Кулеба.

Деталі

Це буде мій перший візит до Індії та перший візит міністра закордонних справ України в країну протягом семи років. Метою є зміцнення індійсько-українських відносин"– додав голова українського МЗС.

Під час брифінгу Кулеба також зазначив, що одне з важливих питань, яке обговорюватиметься під час візиту, – це "протиповітряна оборона".

Найважливішим питанням... чи найважливішим питанням буде протиповітряна оборона. росія посилила свій повітряний терор проти України. Лише за тиждень вона запустила 190 ракет різних типів проти України, 400 безпілотників "Шахед" і 700 керованих бомб. … Україні терміново потрібні додаткові засоби протиповітряної оборони та перехоплювачі, зокрема "Патріоти" та інші системи, здатні перехоплювати балістичні ракети.

– сказав український МЗС.

Глава МЗС України також зауважив, що Київ вітатиме роль Нью-Делі у відбудові України.

Індія готова співпрацювати, співпрацювати з Україною в економічних проектах зараз і, звичайно, співпрацювати з Індією у відбудові України. - сказав Кулеба, відповідаючи на запитання.

Кулеба також відзначив нещодавню розмову прем’єр-міністра Нарендри Моді з президентом України Зеленським, під час якої двоє лідерів обговорили двосторонню співпрацю, торгівлю та майбутній Глобальний саміт миру.

Додатково

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розпочне дводенний візит до Індії, під час якого обговорить двосторонні зв’язки, а також співпрацю з регіональних і глобальних питань, що становлять взаємний інтерес.

Він прибуде до Індії у четвер. Цей візит Кулеба здійснить на запрошення міністра закордонних справ С. Джайшанкара.

Під час візиту міністр закордонних справ Кулеба матиме низку заходів, у тому числі офіційні зустрічі з міністром закордонних справ та заступником АНБ для обговорення питань, що стосуються двостороннього партнерства та співпраці з регіональних та глобальних питань, що становлять взаємний інтерес. Очікується також взаємодія Кулеби з бізнес-спільнотою, йдеться в пресрелізі Міністерства закордонних справ.