ukenru
kreml-zvinuvativ-ukrayinu-za-tupik-v-peregovorakh-po-donbasu-cherez-vidmovu-spivpratsyuvati-z-boyovikami

Кремль звинуватив Україну за "тупик" в переговорах по Донбасу через відмову співпрацювати з бойовиками

 • 22141 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. У Кремлі звинувачують Україну у відсутності прогресу в переговорах по Донбасу через відмову співпрацювати з бойовиками. Таку думку висловив заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак, повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Деталі

За словами Козака, Україну не влаштовує взаємодія з "представниками Донбасу", що уповільнює прогрес переговорів. Він вважає, що нібито через відмову України співпрацювати з бойовиками самопроголошених республік, переговори по врегулюванню конфлікту на Донбасі вже шість років знаходяться в "глухому куті".

Цитата

"Київ не влаштовує одне, що вони повинні взаємодіяти з "представниками Донбасу". Це основна проблема, яку намагаємося вирішити і в Тристоронній контактній групі. Через це всі питання стоять, зайшли в глухий кут і питання припинення військових дій, реалізація цього механізму, забезпечує перемир'я, і політичні питання, гуманітарні, економічні", - заявив Козак.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю запропонував створити новий формат переговорів, який би об'єднався з нормандським форматом, де обговорювали б не тільки Донбас, а й "Північний потік-2".

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що для втілення ідеї Зеленського щодо нового формату переговорів по Донбасу і Криму, необхідно домовитися з США про офіційну згоду на участь в переговорах, а потім виносити питання до "нормандського формату".

Українські Національні Новини

Політика