ukenru
kozhna-tretya-zhinka-v-sviti-piddayetsya-nasilstvu-gensek-oon

Кожна третя жінка в світі піддається насильству - Генсек ООН

 • 11910 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Всі жінки і дівчатка мають право на життя без насильства. Однак у різніх куточками світу це право грубо порушується. Багато жінок і, в першу чергу, з найбідніших і вразливих громад, піддаються фізичному або сексуальному насильству. Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, передає УНН з посиланням на Центр новин ООН.

"Кожна третя жінка в світі піддається фізичному або сексуальному насильству в тій чи іншій формі. 750 мільйонів дівчат виходять заміж у віці до 18 років і більше 250 мільйонів піддаються операціям, що калічать статеві органи", - констатував Генеральний секретар ООН, виступаючи на заході, присвяченому Міжнародному дню боротьби за ліквідацію насильства проти жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 25 млн жінок щороку роблять підпільний аборт - ВООЗ

Генеральний секретар ООН засудив всі акти насильства по відношенню до жінок-політиків і жінок-правозахисників. Він закликав не закривати очі на найжахливіші знущання над жінками - їх сексуальну експлуатацію.

"Прийшов час для колективної боротьби з насильством щодо жінок та дівчаток. Ми повинні всі разом діяти одночасно на рівні країн, регіонів та громад ... ", - закликав Антоніу Гутерріш.

Нагадаємо, щороку в Україні понад 150 тис. жінок потерпають від насильства.

Українські Національні Новини

Новини Світу