ukenru
koshti-vid-prodazhu-nafti-ta-gazu-rf-v-yes-mayut-yti-na-gumanitarnu-dopomogu-ukrayini-tsentr-oboronnikh-reform

Кошти від продажу нафти та газу РФ в ЄС мають йти на гуманітарну допомогу Україні - Центр оборонних реформ

 • 95950 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. В умовах неможливості повної відмови від російського газу та нафти в Європі, доходи від їх продажу мають бути в примусовому порядку використані на закупівлю гуманітарної допомоги Україні. Для цього має бути створений спеціальний розрахунковий рахунок під наглядом ООН. Про заявив керівник Центру оборонних реформ, координатор міжвідомчої платформи з протидії гібридним загрозам, які веде свою діяльність у рамках співробітництва Україна – НАТО, Олександр Данилюк, передає УНН.

Деталі

"Вочевидь, ті санкції, які вже були застосовані не здатні зупинити РФ. Необхідно вводити режим "нафта і газ в обмін на медикаменти та продукти харчування". Саме вуглеводневі та їх експорт є одними з ключових джерел наповнення російського бюджету в умовах війни. У випадку з російською нафтою може бути введено ембарго, але відмовитися від російського газу у Європі технічно непросто, тому оптимальний інструмент – це обмежити можливості використовувати доходи від їх продажу", - заявив він.

"Має бути створений спеціальний рахунок від наглядом ООН, який зможе бути використаний виключно в гуманітарних цілях – закупівля продуктів харчування, медикаментів і т.д. І за жодних умов цей рахунок та кошти не можуть бути використані для закупок воєнних технологій чи проведення будь яких інших розрахунків", - підсумував Олександр Данилюк.

Українські Національні Новини

Економіка