ukenru
kolumbiia-vysylaie-arhentynskykh-chynovnykiv

Колумбія висилає аргентинських чиновників

 • 31007 переглядiв

Колумбія вислала аргентинських дипломатів після того, як президент Аргентини Хав'єр Мілей неодноразово образив президента Колумбії Густаво Петро, назвавши його "вбивцею, терористом і комуністом"

Колумбія попросила аргентинських дипломатів залишити країну після того, як президент Аргентини Хав'єр Мілеї назвав свого колумбійського колегу вбивцею і терористом. У січні Колумбія відкликала свого посла з Аргентини після аналогічних заяв Мілей. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

"Вирази президента Аргентини підірвали довіру нашої нації, крім того, що образили гідність президента Петро, ​​який був обраний демократичним шляхом"

написало МЗС у прес-релізі.

Раніше цього тижня CNN en Espanol опублікував фрагменти відзнятого інтерв’ю, в якому Мілей назвав Венесуелу "м’ясною крамницею", а Кубу "острівною в’язницею", продовжуючи заявляти, що Колумбія йде подібним шляхом з Петро.

Ну, не можна багато чого очікувати від того, хто був убивцею, терористом, комуністом

сказав Мілей.

Міністерство написало, що це не перший випадок, коли Мілей ображає колумбійського президента. Також Мілеї назвав президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора "невігласом" під час того ж інтерв’ю та сказав, що Ізраїль "не вчинив жодного перевищення" повноважень, згідно з відео, опублікованими на веб-сайті CNN.

Міністерство закордонних справ Колумбії заявляє, що рішення буде передано посольству Аргентини дипломатичними каналами. Речник посольства Аргентини відмовився від коментарів.

19.03.24, 14:44 • [views_0]