kndr-vidpravyla-do-rosii-ponad-13-tysiach-konteineriv-zi-zbroieiu-rozvidka-pivdennoi-korei

КНДР відправила до росії понад 13 тисяч контейнерів зі зброєю - розвідка Південної Кореї

 • 10227 переглядiв

Розвідка Південної Кореї повідомляє, що КНДР відправила до росії 13 тисяч контейнерів зі зброєю з середини 2022 року. В обмін росія може надавати Північній Кореї технологічну допомогу в ракетних та супутникових програмах.

З середини 2022 року Північна Корея відправила до росії 13 тисяч морських контейнерів, у яких могла бути зброя. Про це повідомляє Newsweek з посиланням на доповідь Агентства військової розвідки Південної Кореї, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що через східний порт Наджин КНДР могла переправити до рф понад 6 мільйонів артилерійських снарядів калібру 152 мм, а також мобільні зенітні ракетні комплекси, протитанкові ракети та інше військове обладнання.

Майже половину контейнерів відправляли, починаючи з лютого поточного року. За даними Міністерства оборони Південної Кореї, до цього Пхеньян передав москві 6,7 тисячі контейнерів зі зброєю. У південнокорейській розвідці вважають, що в обмін на такі поставки росія може надавати Північній Кореї технологічну допомогу в ракетних та супутникових програмах.

Нагадаємо

У липні Північна Корея вперше відправила делегацію своїх елітних військових офіцерів до москви, що ознаменувало поглиблення військового співробітництва між двома країнами на тлі міжнародного осуду.

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі