kilka-soten-vidmovnykiv-iz-peterburha-nasylno-posadyly-na-litak-i-vyvezly-pid-kursk-roszmi

Кілька сотень "відмовників" із петербурга насильно посадили на літак і вивезли під Курськ - росЗМІ

 • 27039 переглядiв

Близько 500 чоловіків, які відмовилися воювати, насильно вивезли з військового селища під петербургом на полігон поблизу Курська. Їм видали автомати і готують до відправки на фронт, незважаючи на проблеми зі здоров'ям у багатьох.

Кілька сотень відмовників із російського петербурга насильно посадили на літак і вивезли під Курськ. Військовим уже видали автомати і збираються відправити в бій. Про це повідомляє телеграм-каналу ASTRA розповіли їхні близькі, передає УНН.

"Напередодні з військового селища Кам'янка під петербургом, де базується 138-та окрема мотострілецька бригада і де тримали кілька сотень чоловіків, які відмовилися воювати, вивезли щонайменше 500 осіб", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на частину з відмовників при цьому вже були заведені кримінальні справи про залишення частини, вони перебували під слідством, ще частина чекала на військову комісію. Серед тих, хто перебуває під арештом, - чоловіки з проблемами зі здоров'ям, фізичним і психічним: "Забрали чоловіка з категорією "Д", плюс чоловік віком під 70 років, який ледве ходить, ще чоловіка без ока...".

За словами близьких, учора близько 6 вечора вони отримали від чоловіків, які перебували там, повідомлення, що їх раптово викликали на шикування, а потім, нічого не пояснюючи, посадили в КАМАЗи і під охороною відвезли на військовий аеродром. Першу "партію" - близько 300 осіб - відправили в невідомому напрямку. Друга частина - близько 150 осіб - опинилася до ранку за 7 км від Курська на військовому полігоні.

"Взяли, схопили, як бандероль, посадили і відвезли", - розповідають їхні дружини і матері.

Дружини бояться, що їх "на першу лінію кинуть як м'ясо, бо нічого не оформляють, нічого не говорять, усе по-тихому".

"Зранку син написав, що зараз нас одягають, дадуть автомат і, найімовірніше, в бій, - каже одна зі співрозмовниць, чий мобілізований син після участі у війні спостерігається у психіатра. - Якщо, не дай бог, у нього станеться вибух у голові, і він когось розстріляє, хто в цьому буде винен?"

ВСУ находятся в 40 километрах от Курска, следует из сводки минобороны рф - росСМИ13.08.2024, 16:50

Доповнення

Пропаганда рф почала активно продуціювати фейки про нібито плани Сил оборони України використати заборонене озброєння на Курщині. Як зазначив керівник ЦПД, офіцер Сил оборони України Андрій Коваленко, такі дії роспропаганди можуть свідчити про підготовку російськими спецслужбами провокацій із хімічною зброєю задля звинувачення України.

Популярні

Новини по темі

Завтра в Україні не планують відключення електроенергії

 • 18916 переглядiв