khamas-ne-bratyme-uchasti-v-perehovorakh-pro-peremyria-v-hazi-reuters

ХАМАС не братиме участі в переговорах про перемир'я в Газі - Reuters

 • 16587 переглядiв

ХАМАС заявив, що не братиме участі в новому раунді переговорів про припинення вогню в Газі, запланованому на четвер у Катарі. Угруповання наполягає на реалізації вже прийнятої пропозиції від 2 липня.

Палестинське ісламістське угруповання ХАМАС заявило в середу, що не братиме участі в новому раунді переговорів про припинення вогню в секторі Газа, запланованому на четвер у Катарі. Досягнення перемир'я допомогло б стримати іранську атаку на Ізраїль. Про це УНН повідомляє із посиланням на Reuters.

Деталі

США заявили, що очікують, що непрямі переговори відбудуться, як і планувалося, у четвер у столиці Катару Досі, і що угода про припинення вогню все ще можлива. Однак Axios повідомив, що держсекретар США Ентоні Блінкен відклав поїздку на Близький Схід, яка мала розпочатися у вівторок.

Три високопоставлені іранські чиновники заявили, що тільки угода про припинення вогню в Газі утримає Іран від прямої відплати Ізраїлю за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії на його території минулого місяця.

Іран може атакувати Ізраїль, якщо переговори про припинення вогню в Газі провалять - Reuters14.08.24, 09:43

Ізраїльський уряд заявив, що надішле делегацію на переговори в четвер, але ХАМАС, палестинське бойове угруповання, яке контролює сектор Газа, зажадало розробити план реалізації пропозиції, яку воно вже прийняло, а не проводити нові переговори.

"ХАМАС прихильний до пропозиції, представленої йому 2 липня, що ґрунтується на резолюції Ради Безпеки ООН і промові Байдена, і рух готовий негайно почати обговорення механізму її реалізації", - заявив високопоставлений представник Хамас Самі Абу Зухрі.

"Перехід до нових переговорів дасть змогу окупантам нав'язати нові умови і використовувати лабіринт переговорів для нових масових убивств", - додав він.

Білий дім попереджає про загрозу атаки Ірану на Ізраїль найближчим часом13.08.24, 09:23

Популярні

Новини по темі