ukenru
kabmin-proponuye-zaluchiti-privatni-laboratoriyi-do-perevirok-yakosti-produktsiyi

Кабмін пропонує залучити приватні лабораторії до перевірок якості продукції

 • 8079 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Перевіряти якість продуктів в Україні повинні як державні, так і приватні лабораторії. Про це в інтерв'ю LIGA.net повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький, передає УНН.

Він розповів, що після реорганізації низки міністерств з держслужб в Україні було прийнято рішення продовжити роботу Держпродспоживслужби, проте вже у підпорядкуванні Мінекономіки. Але у цього відомства, за словами Висоцький, повинен бути перезавантажений функціонал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Епіцентр К" відмовився оплатити експертизу, що виявила у магазинах мережі небезпечний товар

Так, серед основних завдань Держпродспоживслужби буде скорочення кількості інцидентів, пов'язаних з отруєнням неякісними продуктами, зменшення вогнищ зараження. Також важливим питанням залишається маркування продукції харчування та гармонізація нормативної бази для експорту української продукції в інші країни, розповів Висоцький.

Щодо вирішення проблеми з лабораторним фондом для перевірки якості продукції заступник міністра вважає, що необхідно "максимально допустити в цю сферу приватний сегмент", створити конкуренцію і в цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лапа натякнув на готовність піти з посади керівника Держпродспоживслужби

"Частина лабораторій залишиться у держвласності для виконання критичних функцій, а в інші запустити приватних інвесторів... Лабораторій буде безліч, у бізнесу буде вибір", - переконаний Висоцький.

Нагадаємо, за останні чотири роки кількість отруєнь українських школярів зросла в 17 разів.

Раніше, з метою вирішення проблеми, політик Сергій Тригубенко звернувся до КМУ з пропозицією посилити тендерні вимоги до постачальників продуктів до навчальних закладів. Запропоновані ним зміни в нормативно-правові документи, якими регламентовані закупівлі, були спрямовані в Кабмін ще минулого року.

Українські Національні Новини

Суспільство