izrail-vidkryie-sytuatsiinyi-tsentr-dlia-koordynatsii-rozpodilu-dopomohy-hazi-razom-iz-wck-reuters

Ізраїль відкриє ситуаційний центр для координації розподілу допомоги Газі разом із WCK – Reuters

 • 40081 переглядiв

Ізраїль відкриє ситуаційний центр для координації розподілу допомоги в Газі зі Всесвітньою центральною кухнею після смертоносного удару, в результаті якого загинули семеро гуманітарних працівників.

Ізраїль відкриває ситуаційний центр для координації розподілу допомоги постраждалим у Газі після смертоносного удару по конвою гуманітарної місії WCK. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

За даними видання таку заяву зробив Міністр оборони Йоав Галлант. Зокрема, він оголосив, що Ізраїль відкриє спільний ситуаційний центр з міжнародними групами, щоб забезпечити координацію розподілу допомоги в Газі з військовими після авіанальоту, в результаті якого загинули сім гуманітарних працівників WCK.

Al Jazeera: під час обстрілу в Газі загинули четверо іноземців02.04.24, 05:40

Контекст

Гуманітарні працівники Всесвітньої центральної кухні (WCK) загинули, коли на їхній конвой напали невдовзі після того, як вони спостерігали за розвантаженням 100 тонн продовольства, доставленого до Гази морем.

Минулого місяця WCK розпочала доставляти продовольчу допомогу голодуючим на півночі Гази через морський коридор з Кіпру у співпраці з іспанською благодійною організацією Open Arms. Це рішення було прийнято після відмови Ізраїлю дозволити займатись цим питанням організації ООН, чиї працівники співпрацювали із терористами ХАМАС.

Майже півтисячі співробітників БАПОР у Газі є членами терористичних угруповань, зокрема й ХАМАС - ізраїльська розвідка04.03.24, 23:09

26 березня в Газі розгорнули свою діяльність 67 кухонь WCK, що годували 350 000 людей на день. Зараз операції призупинені після ізраїльського авіаудару по конвою WCK.

Довідково

WCK – один із провідних постачальників екстреної допомоги в місцях стихійних лих або людських конфліктів.

Ця благодійна організація також працювала й в Україні. Буквально через п’ять днів після вторгнення росії в лютому 2022 року її волонтери прибули в Україну та відкрили ресторани в п’яти містах.

Популярні

Новини по темі