izrail-prodovzhuie-nastup-na-rafakh-todi-yak-dyplomatychni-zusyllia-poky-shcho-daiut-zbii

Ізраїль продовжує наступ на Рафах, тоді як дипломатичні зусилля поки що дають збій

 • 15797 переглядiв

У четвер ізраїльська армія завдала удару по місту Рафах, а танки ЦАХАЛ просунулися глибше в західний район міста в секторі Газа, - бої з ХАМАС тривають, незважаючи на спробу глави американської дипломатії Ентоні Блінкена домогтися припинення вогню. Пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Ізраїль просунувся на захід Рафаха з танками після того, як місто зазнало потужного обстрілу. Повідомляється, що ізраїльські військові просунулися в район Аль-Мавасі поруч із пляжем. Цивільні жителі були змушені покинути свої будинки або намети. Ізраїльські військові заперечують, що атакували зону цивільних поселень. Об'єктами атак стали військові споруди ХАМАС, ракетні установки і шахти тунелів. Метою атак було знищення останніх незайманих бойових підрозділів ХАМАС у прикордонному з Єгиптом місті, стверджують в армії Ізраїлю.

Слід зазначити, що раніше протиборча група вітала нову пропозицію США про припинення вогню. ХАМАС вніс до плану США деякі поправки, підтвердивши свою позицію, що будь-яка угода має забезпечити припинення війни.

Однак Ізраїль назвав реакцію ХАМАС на нову мирну пропозицію США повною відмовою. Але зусилля з досягнення угоди тривають, за словами посередників - Катару та Єгипту, підтримуваних Сполученими Штатами.

Довідка

Хамас спровокував війну, коли бойовики блискавично увірвалися з блокованої Ізраїлем Гази на південь Ізраїлю 7 жовтня минулого року, убивши близько 1200 осіб і захопивши понад 250 заручників в анклаві, згідно з ізраїльськими підрахунками.

Після короткочасного тижневого перемир'я в листопаді спроби домовитися про припинення вогню провалилися, оскільки ХАМАС наполягає на остаточному припиненні війни і повному відході Ізраїлю з Гази.

Освобождение заложников в Газе: появились новые подробности операции09.06.2024, 18:01 • [views_42005]

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі