izrail-pidtverdyv-udar-po-yemenu-u-vidpovid-na-ataky-khusytiv-shcho-vidomo

Ізраїль підтвердив удар по Ємену у відповідь на атаки хуситів: що відомо

 • 16146 переглядiв

Армія оборони Ізраїлю підтвердила авіаудари по військових об'єктах хуситів у порту Аль-Худейда в Ємені. Удар, схвалений міністром оборони Йоавом Галлантом, став відповіддю на численні атаки проти Ізраїлю.

Армія оборони Ізраїлю в заяві підтверджує, що нещодавно завдала авіаударів по Ємену, передає УНН із посиланням на Times of Israel.

"Винищувачі завдали ударів по військових об’єктах терористичного режиму хуситів у районі порту Аль-Худейда в Ємені у відповідь на сотні атак, здійснених проти Держави Ізраїль за останні місяці", – заявляють у ЦАХАЛІ.

Зазначається, що незабаром нададуть додаткові подробиці.

Цей удар, очевидно, є першим ударом Ізраїлю в Ємені, зауважує видання.

Додамо

Згодом стало відомо, що ізраїльський авіаудар по Ємену у відповідь на атаки хуситів на країну схвалив сьогодні вранці міністр оборони Йоав Галлант.

Офіс Галланта опублікував фотографії з зустрічі, яку міністр провів сьогодні вранці з високопоставленими військовими, під час якої було схвалено удар.

Що ще відомо?

Видання Al Arabiya з посиланням на неназвані джерела повідомляє, що удар по паливному складу та нафтопереробним заводам у порту Аль-Худейда в Ємені нанесли спільно Ізраїль, США та Великобританія.

У звіті також стверджується, що в атаці брали участь 12 ізраїльських літаків, у тому числі винищувачі F-35.

Популярні

Новини по темі

Львів'яни несуть квіти до місця вбивства Ірини Фаріон

 • 17600 переглядiв