isw-poiasnyv-yak-rosiia-vykorystovuie-katastrofu-il-76

ISW пояснив, як росія використовує катастрофу Іл-76

 • 21852 переглядiв

російський інформаційний простір використовує катастрофу Іл-76 для розпалювання внутрішнього розбрату в Україні та послаблення готовності Заходу надати військову допомогу. Аналітики вважають, що це може бути частиною стратегії росії, спрямованої на посилення недовіри до українського уряду.

російський інформаційний простір використовує катастрофу Іл-76 для того, щоб посіяти внутрішнє невдоволення в Україні та підірвати бажання Заходу продовжувати надавати військову допомогу Україні. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), пише УНН.

Деталі

Аналітики наводять слова голови комітету з оборони державної думи росії андрія картаполова, який заявив, що Україна навмисно збила Іл-76, знаючи, що на борту перебували українські військовополонені. Він також закликав призупинити всі обміни військовополоненими на невизначений термін.

Заступник голови Ради безпеки росії дмитро медведєв звинуватив українську "внутрішньополітичну боротьбу" у причетності до катастрофи.

Водночас міністр закордонних справ росії сергій лавров закликав до термінового скликання засідання Ради безпеки ООН, присвяченого авіакатастрофі, звинувативши Україну в тероризмі.

Інститут вивчення війни вважає, що такі звинувачення російської сторони частково мають на меті посіяти невдоволення в Україні та посилити недовіру до українського уряду.

Обмін військовополоненими є чутливим питанням як для росії, так і для України, і риторичні згадки про військовополонених передбачувано викликають емоційну реакцію,

- йдеться у звіті.

До того ж російські офіційні особи зробили необґрунтовані заяви про те, що Україна збила Іл-76 американськими або німецькими ракетними системами. Ймовірно, такі заяви є спробою відмовити західних партнерів України від надання критично важливих систем протиповітряної оборони, необхідних для оборони.

Нагадаємо

24 січня військовий літак Іл-76, на борту якого перебувало 63 людини, розбився під бєлгородом, росія, всі на борту загинули. Згодом у рф зробили заяву, що на борту нібито було українські полонені.

рф вимагає скликати термінове засідання Радбезу ООН через катастрофу російського літака Іл-76

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні катастрофи російського Іл-76. Наразі Головне управління розвідки Міністерства оборони України працює над встановленням долі всіх полонених.

У росії прозвітували про знаходження чорних скриньок з Іл-7625.01.24, 09:51

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ISW пояснив, як росія використовує катастрофу Іл-76

     • 21852 переглядiв