ukenru
iran-zayaviv-scho-rozsliduvannya-aviakatastrofi-litaka-mau-mozhe-trivati-rokami

Іран заявив, що розслідування авіакатастрофи літака МАУ може тривати роками

 • 18900 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Іран заявив у п'ятницю, 10 січня, що розслідування авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" може зайняти рік або два, передає УНН із посиланням на Reuters.

"Іран, який заперечує, що Boeing 737-800 був збитий ракетою, заявив, що може знадобитися один або два місяці для того, щоб витягнути інформацію з записувачів голосу та бортових реєстраторів... Тегеран також заявив, що розслідування може зайняти один-два роки", - йдеться у повідомленні.

Раніше сьогодні іранські представники заявили, що "чорні скриньки" літака МАУ сьогодні будуть проаналізовані в лабораторії в аеропорту Мехрабад, і якщо Ірану не вдасться отримати інформацію самописця, до розшифровки матеріалів підключать Росію, Францію, Канаду або Україну. 

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили про те, що український авіалайнер, що розбився в середу в Тегерані, могли помилково збити іранські зенітні ракетні системи (ЗРС). 

Крім того, пізніше прем'єр Канади Джастін Трюдо відкрито заявив, що літак МАУ в Ірані був збитий іранськими силами ППО. 

Як повідомлялося в УНН, в четвер увечері The New York Times показав відео з ракетою, яка нібито збила український літак над Іраном.

Українські Національні Новини

Новини Світу