iran-rozpochav-budivnytstvo-chetvertoho-yadernoho-reaktora-v-isfakhani

Іран розпочав будівництво четвертого ядерного реактора в Ісфахані

 • 29965 переглядiв

Іран розпочав будівництво четвертого ядерного реактора в центральному місті Ісфахан з метою створення потужного джерела нейтронів для наукових застосувань.

Голова Організації з атомної енергії Ірану Мохаммад Есламі оголосив про старт будівництва четвертого ядерного реактора в центральному місті Ісфахан. Про це повідомляє IRNA, передає УНН.

Деталі

Іран розпочав будівництво четвертого ядерного реактора в центральному місті Ісфахан. Голова Організації з атомної енергії Ірану Мохаммад Есламі заявив, що 10-мегаватний дослідницький реактор в Ісфахані стане четвертим ядерним реактором Ірану в регіоні.

За словами Есламі, етапи проектування та будівництва ядерних реакторів вимагають ретельних наукових досліджень, підготовки та проектування обладнання. Відтак, плани щодо нового реактора в Ісфахані були розроблені у минулому році, а в понеділок були проведені роботи з заливки бетону для фундаменту реактора.

Також голова Організації з атомної енергії Ірану відзначив, що цей реактор призначений для створення потужного джерела нейтронів з високим потоком нейтронів для різноманітних наукових застосувань.

Додамо

Міжнародне агентство з атомної енергії визначило центр ядерних досліджень в Ісфахані як один із об'єктів, присвячених навчальним цілям; відзначивши, що Іран використовує центр для надання допомоги іранським академічним центрам і для навчання фахівців.

Лідерів Росії, Ірану та AfD не запросили на Мюнхенські переговори з безпеки04.02.24, 04:30

Популярні

Новини по темі

Як правильно читати етикетку на продуктах: дали 6 лайфхаків

 • 106098 переглядiв

Лісові пожежі в Чилі вже забрали життя понад 120 осіб

 • 29128 переглядiв