ukenru
indiya-u-svoyiy-nayrizkishiy-zayavi-schodo-viyni-v-ukrayini-zasudila-vbivstva-v-buchi

Індія у своїй найрізкішій заяві щодо війни в Україні засудила вбивства в Бучі

 • 1331239 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Постійний представник Індії при ООН Т.С. Тірумурті засудив убивства мирних жителів у київському передмісті Бучі, що є помітним зрушенням у публічному підході індійських офіційних осіб щодо вторгнення в Україну її давнього партнера росії, повідомляє CNN, пише УНН.

Деталі

Тірумурті під час засідання Ради Безпеки ООН у вівторок назвав повідомлення про вбивства "глибоко тривожними".

"Ми беззастережно засуджуємо ці вбивства і підтримуємо заклик до відкритого розслідування", - сказав Тірумурті, не згадуючи росії.

"Ситуація в Україні не показала будь-яких суттєвих покращень з того часу, як Рада востаннє обговорювала це питання. Ситуація лише погіршилася, як і її гуманітарні наслідки", - сказав він.

Контекст

У попередніх заявах уряду Індії не було засудження російської агресії, натомість прем'єр-міністр країни Нарендра Моді закликав до "припинення насильства".

Індія також утрималася від підтримки різних резолюцій ООН, які засуджують росію, стверджуючи, що мають бути проведені мирні переговори, а дві країни мають зосередитись на "дипломатії та діалозі".

Тірумурті зробив свою заяву того ж дня, коли опозиційна партія Конгресу Індії висловила занепокоєння щодо позиції країни щодо війни.

Українські Національні Новини

Політика