ilon-mask-stav-bidnishim-na-20-5-mlrd-dolariv-forbes

Ілон Маск збіднів на 20,5 млрд доларів - Forbes

 • 39118 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Фінансовий стан мільярдера і генерального директора Tesla Ілона Маска впав більш ніж на 20 мільярдів доларів з тих пір, як він виступив минулого тижня у випуску американського комедійного шоу Saturday Night Live. Про це повідомляє Forbes, інформує УНН.

Деталі

За оцінками Forbes, на цьому тижні акції Tesla впали на 15%, в результаті чого власний капітал Маска знизився на 20,5 млрд доларів - до 145,5 млрд на момент закриття ринку в четвер. Він залишається третім в списку найбагатших людей планети, лише трохи випереджаючи співзасновника Microsoft Білла Гейтса, статки якого оцінюються в 127,6 мільярда доларів.

Статки Маска оцінювалися в 166 мільярдів доларів, коли він з'явився в Saturday Night Live в минулі вихідні, що зробило його найбагатшою людиною, яка коли-небудь приймала участь в шоу.

Він розповів, що хворіє на синдром Аспбергера, висміяв свої сміливі бізнес-плани і обговорив недавній галас навколо криптовалют Bitcoin і Dogecoin. Хоча в минулому Маск публічно просував криптовалюту, в якийсь момент шоу він назвав Dogecoin "метушнею". Криптовалюта постраждала після виступу Маска на SNL: вартість Dogecoin впала більш ніж на 30% протягом 24 годин.

Пізніше на цьому тижні Маск різко змінив свою попередню заяву зроблену в лютому про те, що Tesla прийматиме Bitcoin в якості оплати за свої автомобілі. У середу ввечері мільярдер оголосив в Твіттері, що він на невизначений термін призупиняє використання Bitcoin в якості оплати, пославшись на побоювання з приводу "швидко зростаючого використання викопного палива для видобутку Bitcoin і транзакцій". Ціна на Bitcoin згодом впала на цілих 17%, до рівня нижче 50 000 доларів, в четвер вранці після заяви Маска.

Падіння частки на 15% на цьому тижні стерло мільярди з чистого капіталу Маска, який в основному складається з 21% акцій Tesla і частки в приватній космічній компанії SpaceX. За оцінкою Forbes, завдяки його величезному компенсаційному плану Tesla в минулому році, він отримав майже 11 мільярдів доларів опціонами на акції Tesla. Перші чотири (з 12) траншей цих опціонів були передані в 2020 році, коли Маск допоміг Tesla подолати різні етапи ринкової капіталізації і операційної діяльності, а її акції виросли в сім разів. На даний момент він відкрив ще два транші опціонів на акції в 2021 році.

При 145,5 мільярдах доларів Маск все ще майже на 110 мільярдів доларів багатший, ніж був рік тому.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ілон Маск збіднів на 20,5 млрд доларів - Forbes

     • 39118 переглядiв

    На Медведчука надягли електронний браслет

     • 28749 переглядiв

    У Росії влаштували чемпіонат зі швидкісного копання могил

     • 30460 переглядiв

    У Києві зафіксовано 681 новий випадок COVID-19, померли 22 людини

     • 15898 переглядiв