harris-ofitsiino-stala-kandydatkoiu-v-prezydenty-ssha-vid-demokrativ-wp

Гарріс офіційно стала кандидаткою в президенти США від демократів

 • 14039 переглядiв

Віцепрезидентка США Камала Гарріс офіційно висунута кандидаткою в президенти від Демократичної партії. Вона стане другою кольоровою людиною та другою жінкою-номінантом від великої партії в історії США.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс офіційно стала кандидаткою у президенти США від Демократичної партії. Про це пише The Washington Post, передає УНН.

Деталі

У п'ятницю, 2 серпня, демократи офіційного оголосили її кандидатом у президенти від партії

У виданні кажуть, що офіційне висунення першої кольорової жінки, яка очолила президентські вибори, знаменує віху для нації, яку давно роздирають расові та гендерні проблеми.

"Скажи мені це в обличчя": Гарріс кинула виклик Трампу, щоб він провів із нею дебати31.07.24, 09:44

У WP кажуть, що після виходу Байдена з перегонів балотуватись на посаду лідера Білого дому міг кожен, хто отримає 300 підписів делегатів на підтримку своєї заявки.

А втім, демократи понад усе хотіли згуртувати партію, щоб протистояти кандидатурі Дональда Трампа, тож жоден обраний політик-демократ, окрім Гарріс, не оголосив про своє рішення зібрати підписи.  

У вівторок Національний комітет Демократичної партії заявив, що 3923 делегати подали петицію про те, щоб включити Гарріса до бюлетеня для голосування щодо номінації, що становить значну більшість від загальної кількості делегатів.

Організатори Демократичного конгресу готують символічну перекличку для телевізійного висвітлення в прайм-тайм у Чикаго, де представники кожного штату пропонуватимуть свої голоси за Харріса в індивідуальному порядку.

Доповнення 

У  Washington Post нагадують, що Гарріс стане другою кольоровою людиною в майже 250-річній історії Америки, яка очолила значну президентську кампанію, після Барака Обами в 2008 році.

Трамп заявив, що Гарріс вдає із себе чорношкіру, щоб сподобатися виборцям01.08.24, 03:21

Окрім того, вона  стане другою жінкою-номінантом від великої партії після Гілларі Клінтон у 2016 році, коли Клінтон програла Трампу.

Нагадаємо

Передвиборча кампанія Камали Гарріс зібрала 310 млн доларів у липня, що вдвічі більше за Дональда Трампа. Загалом демократи мають 377 млн доларів, республіканці - 327 млн.

Популярні

Новини по темі

Офіційно: Артем Довбик гравець римської “Роми”

 • 13023 переглядiв