google-prisvyativ-dudl-dnyu-nezalezhnosti-ukrayini-1

Google присвятив дудл Дню Незалежності України

 • 1015466 переглядiв

КИЇВ. 24 серпня. УНН. Google випустив дудл, присвячений Дню Незалежності України. Він зображує парад, який представляє всіх українців, які демонструють свою гордість і впевненість, рухаючись у майбутнє, інформує УНН із посиланням на повідомлення компанії.

Цитата

«Сьогоднішній Doodle, проілюстрований запрошеною художницею з Києва Поліною Дорошенко, присвячений Дню Незалежності України 2023. Це державне свято вшановує незламність духу українського народу та пам’ятає всіх, хто віддав життя за свою країну - включно з тими, хто все ще воює зараз. Цього дня 1991 року Україна здобула незалежність і вийшла на світову арену як суверенна держава», - заявили в Google.

Зазначається, що ілюстрація дудл зображує "парад, який представляє всіх українців, які демонструють свою гордість і впевненість, рухаючись у майбутнє".

Авторкою ілюстрації є київська художниця Поліна Дорошенко. Вона розповіла, що під час створення дудла вона хотіла продемонструвати як різноманітність, так і єдність.

«Я вкладала сенс у більшість деталей. Наприклад, колір кросівок, деталі традиційного одягу та вишивки, а також керамічний півень, який став символом незламності, стійкості попри всі виклики сьогодення. На ілюстрації ми бачимо прототипи як сучасників, так і людей, які 32 роки тому зустріли Незалежність України», - розповіла художниця.

Доповнення

Сьогодні, 24 серпня, українці відзначають 32-у річницю Незалежності своєї держави. І вдруге поспіль святкування Дня Незалежності України відбувається на фоні повномасштабної російської агресії.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Google присвятив дудл Дню Незалежності України

     • 1015466 переглядiв

    Окупанти за добу 90 разів обстріляли Запорізьку область

     • 400645 переглядiв

    50 млн грн на підтримку ЗСУ

     • 1281160 переглядiв

    Буданов: "Маємо здатність вразити будь-яку частину Криму"

     • 1184158 переглядiв