estoniia-planuie-obmezhyty-pravo-rosiian-na-kupivliu-nerukhomosti

Естонія планує обмежити право росіян на купівлю нерухомості

 • 110122 переглядiв

Естонія планує заборонити громадянам Росії купувати нерухомість поблизу стратегічно важливих об'єктів і об'єктів державної оборони.

Уряд Естонії планує заборонити громадянам РФ купувати нерухомість у стратегічно важливих для країни локаціях. Про це заявив міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс, пише ERR, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що міністерство внутрішніх справ зібрало низку прикладів того, як неприязно налаштовані до Естонії країни набувають значущу нерухомість за кордоном.

У меморандумі, складеному міністерством, згадується мер міста Мурманськ, який володіє гірським будинком з видом на важливу норвезьку військову базу. Міністр уточнив, що розбиратися з подібним повинна й Естонія.

В Естонії є, наприклад, квартири, які розташовані поруч із дуже важливими об'єктами і можуть використовуватися для спостереження. Також може бути і якась більша і важливіша нерухомість

зазначив Ляенеметс.

Міністерство внутрішніх справ Естонії сподівається представити намір про розробку закону з пропозиціями конкретних змін не пізніше кінця року.

Щоб громадяни третіх країн не могли купувати нерухомість поблизу об'єктів державної оборони Естонії. Ця можливість у них зникне

сказав Ляєнеметс.

Україна та Естонія невдовзі підпишуть двосторонню безпекову угоду03.06.24, 15:45

Популярні

Новини по темі

Генсек ООН не братиме участі в Глобальному саміті миру

 • 38040 переглядiв

Ворог просунувся в Часовому Яру - Deep State

 • 34099 переглядiв