ekspratsivnyka-vypravnoi-kolonii-z-khersonshchyny-zasudyly-do-15-rokiv-tiurmy-za-derzhzradu

Експрацівника виправної колонії з Херсонщини засудили до 15 років тюрми за держзраду

 • 24036 переглядiв

Колишнього співробітника виправної колонії з Херсонської області засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду, оскільки він співпрацював з ворогом під час окупації та обіймав посаду, призначену окупаційною владою.

Експрацівника виправної колонії з Херсонщини засудили до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна, чоловіка визнали винним у державній зраді. Також його позбавлено спеціального звання - лейтенанта внутрішньої служби. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура, пише УНН.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Херсонської обласної прокуратури судом визнано винним колишнього співробітника державної установи "Північна виправна колонія № 90" у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального Кодексу України). Йому призначено покарання - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено спеціального звання - лейтенанта внутрішньої служби,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що йому призначено покарання - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено спеціального звання - лейтенанта внутрішньої служби.

Прокурором доведено, що чоловік влітку 2022 року під час тимчасової окупації Херсона пішов на співпрацю з ворогом та обійняв посаду так званого "начальника помещения, функционирующего в режиме следственного изолятора, на территории исправительного учреждения ИК "Северная исправительная колония (№ 90)".

На псевдопосаді виконував функції, покладені на нього окупаційною владою.

До 15 років за ґратами засудили агента рф, який наводив ракетні удари по Харкову21.06.24, 14:16

Ольга Розгон

Війна

Популярні

Новини по темі