ukenru
ekspertizi-kndise-budut-osnovnim-dokazom-u-rozsliduvanni-zlochiniv-rosiyi-proti-ukrayini-v-mks-ruvin

Експертизи КНДІСЕ будуть основним доказом у розслідуванні злочинів росії проти України в МКС - Рувін

 • 1107729 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Результати експертиз Київського науково-дослідного інституту судових експертиз стануть доказами воєнних злочинів росії в Україні в Міжнародному кримінальному суді. Про це повідомив директор КНДІСЕ Олександр Рувін, пише УНН з посиланням на Telegram-канал інституту. 

Деталі

З початку травня стартував третій етап роботи українських експертів з представниками Міжнародного кримінального суду. Наразі робота експертів сконцентрована на вибухотехнічних та комп’ютерно-технічних дослідженях.

Цитата

“Результати судових експертиз і досліджень КНДІСЕ будуть основним доказом у розслідуванні злочинів росії проти України в Міжнародному кримінальному суді.

Об'єднані групи експертів на даному етапі працюють над проведенням вибухотехнічних та комп’ютерно-технічних досліджень. Їх предметом є фактичні дані (обставини), що пов’язані з визначенням групової належності та походженням вибухових пристроїв у цілому вигляді або за їх фрагментами (осколками), елементів вибухових пристроїв, обставин вибуху тощо”, - зазначив Олександр Рувін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рувін розповів, якими ракетами росіяни обстрілюють Україну

Також за його словами, КНДІСЕ веде активну роботу та проводить дослідження за фактами ракетних ударів рф по Україні. Йдеться про ідентифікацію та опис боєприпасів, залишків ракет та безпілотних літальних апаратів, а також розрахунок кутів ударів та визначення завдань, які ставили перед собою росіяни атакуючи наші цивільні об’єкти та населення.

У рамках комп’ютерно-технічних видів досліджень експерти також досліджують мобільні телефони, що були вилучені або знайдені в окупантів, на предмет даних про факти й обставини вчинення злочинів.

“Крім того, спільно з представниками Міжнародного кримінального суду ми також проводимо хімічні дослідження, аналізуємо зразки вирв/ґрунту щодо визначення в них типу вибухових речовин та стану радіації”, − додав директор КНДІСЕ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КНДІСЕ показали, як проводили експертизу зі встановлення осіб окупантів, причетних до геноциду в Бучі

В інституті зазначають, що підтримка та допомога експертам КНДІСЕ від спеціалістів Міжнародного кримінального суду має важливе значення для України в умовах воєнного стану, оскільки Інститут є провідною установою країни, яка виконує експертизи щодо злочинів, вчинених державою-терористом.

Нагадаємо

Раніше Рувін розповів, як Україна готується до майбутнього трибуналу над росією. 

Українські Національні Новини

Війна