ukenru
dva-kapitany-morskykh-suden-rf-otrymaly-pidozru-za-nezakonne-vyvezennia-ukrainskoho-zerna-z-okupovanoho-krymu

Два капітани морських суден рф отримали підозру за незаконне вивезення українського зерна з окупованого Криму

 • 23002 переглядiв

Двох російських капітанів суден звинуватили у незаконному вивезенні вкраденого українського зерна з окупованих територій через Севастопольський порт Криму.

Два капітани російських суден отримали підозру за вивезення зерна з окупованих територій України через Крим. Про це пише УНН з посиланням на прокуратуру Криму та Севастополя.

Деталі 

За даними слідства, у 2023 – січні 2024 року капітани суден "Михаил Ненашев" та "Зафар", порушивши законодавство України та норми міжнародного морського права, незаконно заходили та виходили до Севастопольського морського торговельного порту.

Там на судна завантажили зерно, викрадене росією на окупованих територіях, а далі його вивозили його за межі України.

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та міста Севастополя повідомлено про підозру двом громадянам РФ – капітанам російських суден "МИХАИЛ НЕНАШЕВ" та "ЗАФАР". Їм інкриміновано порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, з метою заподіяння шкоди інтересам держави (ч. 2 ст. 332-1 КК України). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі

- резюмували правоохоронці.

З Маріупольського порту продовжують вивозити українське зерно - Андрющенко05.01.24, 16:43 • [views_0]

Доповнення

В прокуратурі підкреслили, що усвідомлюючи протиправність своїх дій та маючи на меті їх приховати, підозрювані періодично здійснювали вимкнення системи "AIS" (Автоматичної ідентифікаційної системи) та внесення до неї фіктивних відомостей щодо курсу слідування суден нібито в порти рф, Лівану та Єгипту.

Зазначається, що капітан судна "МИХАИЛ НЕНАШЕВ" здійснив щонайменше 6 незаконних рейсів, капітан судна "ЗАФАР" – 2 рейси з/на окуповану територію півострова.

Нагадаємо

У Центрі національного спротиву заявили, що у 2023 році росія вивезла з тимчасово окупованих територій України 4,8 мільйона тонн зерна. Воно було зібрано за фіксованою низькою ціною у місцевих фермерів, а потім продано за ринковою ціною.