ukenru
dopomoha-ukraini-ta-izrailiu-demokraty-zaiavyly-shcho-rozghlianut-propozytsii-dzhonsona

Допомога Україні та Ізраїлю: демократи заявили, що розглянуть пропозиції Джонсона

 • 24909 переглядiв

Республіканці в Палаті представників планують розглядати допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню окремо, а не одним законопроектом, що потенційно може затягнути процес надання допомоги цим країнам.

У США демократи заявили у вівторок, що почекають, щоб вирішити, як реагувати на пропозицію Палати представників, яку очолюють республіканці, розглядати допомогу для України, Ізраїлю та Тайваню окремо, а не як один законопроект, повідомило Reuters, пише УНН.

Деталі

Більш ніж через два місяці після того, як Сенат схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та іншим партнерам США в Індо-Тихоокеанському регіоні на 95 мільярдів доларів, спікер Палати представників Майк Джонсон заявив у понеділок, що Палата розгляне цю допомогу цього тижня, але зробить це як окремі законодавчі акти.

"Демократи в Палаті представників і Сенаті – і в Білому домі – заявили, що розглянуть пропозиції Джонсона, хоча вони наголосили, що найкращою та найшвидшою стратегією було б ухвалення Палатою представників закону, схваленого Сенатом у лютому", - зазначає видання.

Вказано, що план Джонсона був схвалений у вівторок керівниками комітетів Палати представників з асигнувань, збройних сил, закордонних справ та розвідки, а також головою підкомітету з асигнувань на оборону.

"У нас немає вільного часу, коли справа доходить до нашої національної безпеки. Нам потрібно ухвалити цей пакет допомоги цього тижня", - заявили представники Том Коул, Майк Роджерс, Майкл Маккол, Майк Тернер і Кен Калверт у спільній заяві.

Тернер і конгресмен Джим Гаймс, головний демократ у комітеті з розвідки, в окремій заяві після секретного брифінгу заявили, що "ситуація в Україні на місці є критичною, і допомогу необхідно надати негайно", пише видання.

Розгляд окремих законопроектів, як зазначається, може збільшити на тижні терміни розгляду, щоб допомога стала законом, оскільки це має бути ухвалено Палатою представників, а потім повернуто на голосування в Сенат, перш ніж її можна буде надіслати до Білого дому на підпис президенту-демократу Джо Байдену.

"Я утримаюся від суджень про те, що вийде з Палати представників, допоки ми не побачимо більше про суть пропозиції та процес, за яким ця пропозиція буде продовжуватися", - заявив сенатор Чак Шумер під час відкриття засідання Сенату.

"Сподіваюся, ми отримаємо деталі пропозиції спікера пізніше сьогодні (16 квітня - ред.). Знову ж таки, час має важливе значення", - сказав Шумер.

На запитання, чи підтримає Білий дім чотири окремі законопроекти, речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі сказав, що адміністрація чекає додаткової інформації.

"На перший погляд справді здається, що пропозиція спікера насправді допоможе нам отримати допомогу Україні, допомогу Ізраїлю та необхідні ресурси для Індо-Тихоокеанського регіону для широкого спектру непередбачених ситуацій там. Ми просто хочемо отримати більше деталей", - сказав він журналістам.

Джонсон сказав Fox News у вівторок, що четвертий законопроект включатиме додаткові санкції проти росії та Ірану, а також закон REPO Act, положення щодо арешту російських активів для допомоги Україні.

Майк Джонсон обіцяє залишитися на посаді спікера Палати представників, незважаючи на тиск та вимогу відставки17.04.24, 09:55 • [views_0]