ukenru
do-sudu-skerovano-spravu-pro-naibilshyi-v-istorii-ukrainy-khabar-u-rozmiri-ponad-19-mln-dol-ssha

До суду скеровано справу про найбільший в історії України хабар у розмірі понад 19 млн дол. США

 • 28521 переглядiв

До суду скеровано справу про найбільший в історії України хабар на загальну суму понад 19 мільйонів доларів, який власник агрохолдингу дав колишньому голові Державної фіскальної служби.

Справа про надання найбільшої задокументованої неправомірної вигоди, фігурантом якої є власник агрохолдингу, скеровано до суду.

Про це передає УНН із посиланням на пресслужбу Національного антикорупційного бюро України.

НАБУ і САП скерували до суду справу про надання найбільшої задокументованої неправомірної вигоди в історії України

– ідеться у повідмоленні.

Контекст

Згідно з даними розслідування, обвинуваченим є власник агрохолдингу, який надав рекордні 722 млн грн колишньому голові Державної фіскальної служби України за відшкодування його компаніям понад 3,2 млрд грн ПДВ.

Деталі

Слідство встановило, що у період 2015-2016 рр., власник агрохолдингу надав неправомірну вигоду голові ДФС у розмірі 5,5 млн дол. США, - за забезпечення відшкодування понад 540 млн грн компаніям агрохолдингу у серпні 2015 року.

Крім того вказується про надання фігурантом понад 21 млн євро, - за відшкодування майже 2,7 млрд ПДВ упродовж лютого 2015 - серпня 2016 рр.

Зазначається, що власник агрохолдингу перераховував на рахунки іноземних компаній підконтрольних голові ДФС, "плату за послуги", яка в середньому становила близько 20% від суми відшкодованого ПДВ.

Голова ДФС надалі пріоритезував виплати з відшкодування ПДВ компаніям агрохолдингу, але не включав відомості про суми, заявлені до бюджетного відшкодування іншими суб’єктами господарювання (в тому числі комунальними підприємствами), які мали на те право.

Нагадаємо

Антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) обговорили з послом Великої Британії Мартіном Гаррісом співпрацю та законодавчі зміни. Під час зустрічі також обговорювалося питання створення незалежної експертної установи при НАБУ.

Також УНН повідомляв, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оголосило в розшук бізнесмена Михайла Кіпермана, якого суд раніше заочно арештував.

ДБР розслідує зараз понад 300 кримінальних проваджень щодо діяльності територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. 28 обвинувальних актів вже в суді.

02.02.24, 17:33 • [views_0]

Ігор Тележніков

Кримінал та НП