do-perehovornoi-hrupy-shchodo-obminu-polonenymy-z-rf-doluchyly-sbu-zsu-ta-hur-maliuk

До переговорної групи щодо обміну полоненими з рф долучили СБУ, ЗСУ та ГУР - Малюк

 • 41116 переглядiв

Голова СБУ Василь Малюк повідомив про захоплення 102 російських військових у Курській області. Розширено переговорну групу з обміну полоненими, до якої увійдуть представники СБУ, ГУР, МВС, ЗСУ, СЗР та омбудсмена.

Співробітники Служби безпеки України разом з іншими Силами оборони активно працюють над поповненням обмінного фонду шляхом взяття в полон військовослужбовців рф на полі бою. Про це голова СБУ Василь Малюк заявив на спільному брифінгу з керівниками Міноборони, МВС, ГУР МОУ, СЗР та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, передає УНН.

Деталі

Повернення українських оборонців - це надпріоритне завдання, поставлене Верховним Головнокомандувачем, Президентом Володимиром Зеленським. І це вагома частинка нашого функціоналу. Окрім того, бійці СБУ успішно працюють, щоб максимально поповнити наш обмінний фонд

- відзначив Малюк. 

За його словами, відтепер розширюється переговорна група, яка від імені Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими займалася підготовкою обмінів. Зокрема, до неї входитимуть представники СБУ, ГУР, МВС, ЗСУ, СЗР та омбудсмена.

FT: Україна та рф ведуть перемовини про обмін полоненими на курщині 15.08.24, 14:06

Я впевнений, що саме такий варіант дасть можливість поєднати наші зусилля і більш ефективно виборювати кожного оборонця України, щоб повертати їх додому. Саме синергія і поєднання наших зусиль якнайшвидше дасть відповідні плоди

- переконаний Василь Малюк

Доповнення

Також Василь Малюк повідомив, що в ході жорстких боїв у Курській області рф спецпризначенці ЦСО "А" СБУ взяли в полон понад сотню військовослужбовців рф, серед яких є офіцери та представники підрозділу "Ахмат".

Вчора нами проведена філігранна операція, в результаті якої 102 росіянина потрапили в полон. Ми у перспективі уже думаємо про те, яким чином максимально ефективно скористатися цим, щоб повернути наших оборонців додому

- зауважив голова СБУ.

Водночас він підкреслив, що наразі з полоненими росіянами працюють військова контррозвідка та слідчі СБУ. Зокрема, щоб задокументувати воєнні злочини, скоєні ними на війні в Україні.

Нагадаємо

Уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець провів розмову із російською омбудсменкою тетяною москальковою з приводу обміну полоненими на тлі наступу ЗСУ в курській області.

Популярні

Новини по темі