dlia-potreb-oborony-krainy-sud-zoboviazav-povernuty-v-derzhvlasnist-zemelnu-dilianku-na-kharkivshchyni

Для потреб оборони країни: суд зобов'язав повернути в держвласність земельну ділянку на Харківщині

 • 18446 переглядiв

Суд зобов'язав повернути державі земельну ділянку площею понад 103 га та вартістю понад 645 млн грн поблизу кордону з росією у Харківській області для потреб оборони та прикордонної служби.

Суд зобов’язав фермерське господарство повернути земельну ділянку вздовж російсько-українського кордону на Харківщині вартістю понад 645 млн грн. Ці землі  мають використовуватись для оборони країни та забезпечення діяльності органів прикордонної служби.  Про це у вівторок, 28 травня, повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури, передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, у жовтні 2023 року прокуратура звернулась до суду з позовом в інтересах держави до Золочівської селищної ради Богодухівського району та одного з фермерських господарств про повернення державі земельної ділянки площею понад 103 га та вартістю понад 645 мільйонів гривень. 

У прокуратурі вказали, що землі незаконно вибули з держвласності та були передані в оренду приватному суб’єкту  для сільськогосподарських потреб. 

Там стверджують, що ділянка фактично знаходиться в прикордонній смузі  та повинна  використовуватись виключно для зведення та експлуатації інженерних захисних споруд для захисту від агресії з боку країни-терориста.

Такі землі можуть перебувати виключно у державній власності та мають використовуватись для оборони країни та забезпечення діяльності органів прикордонної служби. Використання цих земель для сільськогосподарських потреб, вибуття з державної власності та перебування в оренді приватних суб’єктів господарювання унеможливлює їх використання для захисту нашої країни

- йдеться у повідомленні прокуратури.

Зазначається, що Господарським судом Харківської області задоволено позовну заяву прокурора.

"За результатами заходів, вжитих обласною прокуратурою з метою реального виконання вказаного  судового рішення, забезпечено припинення державної реєстрації права комунальної власності та права користування на вказану земельну ділянку з метою її реєстрації за державою в особі відповідного уповноваженого органу"-  йдеться у заяві прокуратури. 

Роботи з будівництва третьої лінії фортифікацій реалізується у визначені терміни - Синєгубов25.05.24, 23:03

Тетяна Краєвська

Війна

Популярні

Новини по темі

На Філіппінах семеро загиблих після шторму Евіньяр

 • 18108 переглядiв