denisova-vidreaguvala-na-zayavu-mera-ivano-frankivska-pro-romiv

Денісова відреагувала на заяву мера Івано-Франківська про ромів

 • 12468 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова внесла подання до Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа з вимогою принести публічні вибачення за порушення прав ромів та закликала у подальшому неухильно дотримуватись вимог антидискримінаційного законодавства при виконанні ним посадових обов’язків. Про це стало відомо з Telegram-каналу омбудсмена, передає УНН.

"У полі зору уповноваженого ВРУ з прав людини продовжує перебувати безпрецедентний випадок поширення мови ворожнечі стосовно представників ромської національної меншини з боку Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа, який звернувся до працівників поліції із проханням примусово вивезти ромів з м. Івано-Франківськ до Закарпатської області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що порушення правил карантину не є приводом не дотримуватись норм законодавства, якими гарантовано рівність прав і свобод, а також право на свободу пересування та вільний вибір місця проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правозахисники про заклики мера Івано-Франківська вивезти ромів з міста: це вже не перша подібна заява.

"З огляду на зазначене, уповноважений ВРУ з прав людини внесла подання до Івано-Франківського міського голови з вимогою принести публічні вибачення за вказаним фактом порушення прав ромів та наголосила на необхідності в подальшому неухильно дотримуватись вимог антидискримінаційного законодавства при виконанні ним посадових обов’язків", - зазначено у повідомленні.

Як раніше повідомлялося в УНН, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків наказав поліції вивезти ромів з міста під час наради, відео якої потрапило в Інтернет та викликало обурення. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження.

Пізніше стало відомо, що міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків не вбачає дискримінації у своїх словах про ромів, яких мали примусово вивезти на Закарпаття та пояснює свої емоційні вислови небезпекою, яку конкретна група осіб становила для мешканців міста.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Коронавірус на Вінниччині підтверджено у 370 осіб

     • 12574 переглядiв

    У зоні ООС військовий ЗСУ розстріляв товаришів по службі

     • 99614 переглядiв

    У МОЗ розповіли, що робити при відмові у госпіталізації

     • 34415 переглядiв

    Саакашвілі приїхав на зустріч зі "слугами народу"

     • 16180 переглядiв