ukenru
defitsytu-elektroenerhii-nemaie-znestrumlennia-v-rehionakh-vidbuvaietsia-cherez-poshkodzhennia-infrastruktury-ukrenerho

Дефіциту електроенергії немає, знеструмлення в регіонах відбувається через пошкодження інфраструктури - Укренерго

 • 58621 переглядiв

Енергосистема України працює збалансовано, без дефіциту електроенергії, але відключення в деяких регіонах спричинені пошкодженням мережі електропередач внаслідок нещодавніх російських атак на енергетичні об'єкти.

Наразі в Україні не прогнозується дефіциту електроенергії, а відключення у регіонах відбувається через пошкодження мережі передачі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Міненерго та Національну енергетичну компанію "Укренерго".

Деталі 

Генерація 

Енергетики продовжують роботи з усунення наслідків ворожої атаки на об’єкти енергетики. Система працює збалансовано, дефіциту електроенергії наразі немає

- заявили в Міненерго. 

Зазначається, що на одній з ТЕЦ з технологічних причин відключено генеруюче обладнання. Водночас після аварійного ремонту включено в роботу блок теплової генерації. Також планується комерційний імпорт електроенергії.

"Укренерго": ситуація з електропостачанням у Харкові може покращитися наприкінці наступного тижня 25.03.24, 07:50 • [views_0]

Наслідки обстрілів

В Укренерго розповіли, що вночі російські БПЛА атакували дві підстанції в південному регіоні. Після нічного удару ворожих дронів по Одещині пошкоджено підстанцію НЕК "Укренерго". Без світла – 195 тисяч споживачів. . Також зупинено рух електротранспорту, обмежено електроспоживання промисловості.

Через пошкодження енергетичного обладнання по Одесі та Одеській області енергетики вимушені збільшити періоди обмеження споживання.

Це необхідно для захисту вцілілого обладнання від перевантаження, яке може викликати додаткові технологічні пошкодження

- пояснили в компанії.

В Міненерго розповіли, що внаслідок удару по Одещині відключалися вітрова електростанція та місцева ТЕЦ. Окрім цього, ворог атакував підстанцію НЕК "Укренерго" на Миколаївщині. Триває огляд наслідків удару.

Пошкодження рф обʼєктів "Нафтогазу" на заході: атака не вплине на постачання блакитного палива24.03.24, 16:55 • [views_0]

Тим часом на Хмельниччині заживлено всіх споживачів, однак у години пікового споживання електроенергії (вранці та ввечері) можливе запровадження мережевих обмежень.

В Міненерго додають, що на газовому об’єкті у Львівській області, який атакував ворог, локалізовано пожежу та витік газу. Ситуація під контролем. Загрози для постачання газу споживачам немає.

Найскладнішою залишається ситуація на Харківщині. Аварійно-відновлювальні роботи на постраждалих енергооб’єктах тривають 24/7. Фахівці "Укренерго" та обленерго працюють над створенням резервних схем живлення споживачів

- підсумовують в Укренерго.

Енергетики зробили неймовірне: у Харкові запустили рух метро25.03.24, 08:41 • [views_0]

Імпорт/Експорт

Протягом доби Україна планує імпорт з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 14 870 МВТ*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 271 МВт.

Водночас експорту не передбачається. 

Доповнення

В Укренерго розповіли, що станом на  ранок 25 березня знеструмлено 401 населений пункт.

Зокрема, через бойові дії є нові знеструмлення в Донецькій, Миколаївській, Сумській, Херсонській областях.

Також у зв'язку з технологічними пошкодженнями є знеструмлення в Запорізькій, Сумській областях.

Нагадаємо

російська атака на енергосистему України 22 березня стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення, пошкодивши об'єкти генерації та розподілу електроенергії.