dbr-slidchi-provodyat-obshuki-u-firmakh-yaki-povyazuyut-z-ekszastupnikom-sekretarya-rnbo-sivkovichem

ДБР: проводять обшуки у фірмах, які пов'язують з ексзаступником секретаря РНБО Сівковичем

 • 968094 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Правоохоронці проводять обшуки у фірмах, які пов'язують з ексзаступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, який, як підозрюється, спільно з колишнім главою Адміністрації Президента України Андрієм Клюєвим створив так званий "політичний офіс"для контролю за діяльністю впливових українських високопосадовців. Про це під час брифінгу повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян, передає кореспондент УНН

Деталі

Вона зазначила, що інформація щодо злочинної діяльності Сівковича виведена в окреме кримінальне провадження. Слідство встановило, що через довірених осіб в Україні Сівкович контролював низку фірм та підприємств, які використовувалися для прикриття членів "політичного офісу", а також фінансування осіб що їм сприяють.

Цитата

"Наразі відбуваються близько 30 обшуків на цих підприємствах, фірмах, а також за місцями проживання дотичних до супроводження цього процесу осіб. Уже відомо про вилучення документів та зброї. Ці 15 фірм мали відношення до ріелторської та фінансової діяльності", - повідомила Сап'ян.

Доповнення

У липні 2022 року ДБР повідомило про підозру у держзраді колишньому заступнику секретаря Ради нацбезпеки і оборони Володимиру Сівковичу та трьом співробітникам фсб рф за шпигунство.

У грудні минулого року бюро поінформувало, що Сівковича судитимуть за організацію розгону студентського Майдану. Як зазначили у ДБР, "наразі він є одним з очільників антиукраїнського руху, створеного спецслужбами рф".

Нагадаємо

Державне бюро розслідувань повідомило, що завершило розслідування щодо держзради колишнього начальника головного управління СБУ в АР Крим Олега Кулініча.

У межах розслідування встановили, що Сівкович та колишній глава Адміністрації Президента України Андрій Клюєв, які з 2014 року переховуються від правосуддя у Москві, створили так званий "політичний офіс" для контролю за діяльністю впливових українських політиків, високопосадовців та правоохоронців.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Харків завершує опалювальний сезон з 6 квітня - мер

     • 920653 переглядiв