chyselnist-podatkivtsiv-potribno-skorotyty-na-80percent-tse-b-zekonomylo-miliardy-dlia-armii-spivzasnovnytsia-sup

Чисельність податківців потрібно скоротити на 80%, це б зекономило мільярди для армії - співзасновниця СУП

 • 68764 переглядiв

Чисельність податківців потрібно скоротити на 80%, це б зекономило мільярди для армії, вважає співзасновниця СУП.

Чисельність податківців в Україні необхідно скоротити на 80%, а сплату податків зробити автоматичною через банки. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловила співзасновниця Спілки українських підприємців, голова правління антикорупційної громадської організації "СПРОТИВ" Марія Барабаш.

Деталі

Голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев повідомив, що уряд ухвалив рішення про скорочення чисельності податківців на 15% (3,3 тис. осіб). За його словами, це вдалося зробити завдяки діджиталізації та введенню ризик-орієнтованого підходу податкового контролю в управління податковими органами. Гетманцев зазначив, що за рахунок отриманої економії розмір посадових окладів податківців збільшиться.

Водночас, на думку народного депутата Михайла Цимбалюка, скорочення вакантних посад у ДПС не покращить роботу податкової. На його думку, у тій частині, де робота ведеться автоматизовано, податкова працює нормально, а там, де є людських фактор, процес гальмується і є зловживання.

"У нас значно зменшилося населення в країні, потрібно скоротити 80% податківців. Більшість податківців можна замінити комп’ютерами, а сплату податків можна перекласти на банки з автоматичною сплатою всіх податків та зборів…", - зазначила Барабаш.

На її думку, такий підхід міг би зекономити мільярди гривень для армії і тижні роботи для бухгалтерів підприємців.

Додамо

Останнім часом з'являється все більше повідомлень про викриття фактів корупції серед співробітників податкової служби, у тому числі тих, хто займає керівні посади. Останнім таким прикладом стало затримання на хабарі в.о. заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у м. Києві Дмитра Нефьодова – ставленика в.о. заступника голови ДПС Євгенія Сокура.

Колишній народний депутат Ігор Мосійчук у коментарі УНН розповів, що Сокур погоджує кадрові призначення у відомстві з головою податкового комітету Ради Данилом Гетманцевим. Експерти зазначають, що Гетманцев робить усе можливе, аби податківці вважали себе "господарями життя", які можуть створити проблеми будь-якому бізнесу.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що проти ставленика і правої руки голови податкового комітету Ради Данила Гетманцева – в.о. заступника голови ДПС Євгенія Сокура 4 листопада 2022 року було відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365 КК України. Справа відкрита за фактом перевищення службових повноважень Сокуром, який 26 жовтня 2022 року прийняв розпорядження про анулювання ліцензії ПАТ "Укртатнафта" на виробництво пального. На думку слідства, такі його дії спричинили тяжкі наслідки компанії, а також державі у вигляді неможливості виконання мобілізаційних завдань Міноборони з виробництва та постачання нафтопродуктів для потреб оборони та обороноздатності держави.

Офіс Генерального прокурора підтвердив УНН, що слідчі Державного бюро розслідувань розслідують справу, у якій фігурує виконувач обов'язків заступника голови Державної податкової служби України Євгеній Сокур.

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 23 липня: НБУ зміцнив гривню на 15 копійок

 • 12951 переглядiв