chorna-ikra-i-ravlykovyi-bum-na-odeshchyni-strimko-rozvyvaietsia-hastrobiznes

Чорна ікра і равликовий бум: на Одещині стрімко розвивається гастробізнес

 • 15140 переглядiв

На Одещині виробляють чорну ікру преміумкласу з різних видів осетрових риб та експортують українську продукцію до кількох країн, включаючи Молдову, Тайвань, В'єтнам, ОАЕ та США, попри виклики, пов'язані з безперервною війною.

На "Одеському осетринницькому комплексі" виробляють чорну ікру преміумкласу з білуги, осетра, стерляді, а також золоту ікру стерляді-альбіноса. Про це повідомляє Департамент агрополітики Одеської облдержадміністрації, передає УНН.

ТОВ "Одеський осетринницький комплекс" має статус племінного репродуктора за п'ятьма напрямками. Основний вид діяльності підприємства — відтворення генетично чистих ліній осетрових та інших аборигенних видів риб, які мешкають у дельті Дунаю та Північно-Західного краю Чорного моря. Виробничі потужності розташовані на двох ділянках: одна в 77 км від Одеси, де вирощують осетрових від ікринки до ікринки, а інша в екологічній зоні біосферного заповідника Дельти Дунаю на відстані 220 км від міста.

Незважаючи на труднощі, пов'язані з повномасштабною війною, підприємству вдалося зберегти виробництво. Продукція споживається не лише на внутрішньому ринку, але й експортується до Молдови, Тайваню, В'єтнаму, ОАЕ та США.

Крім того, на Одещині стрімко розвивається равликовий бізнес. Місцеві фермери виробляють не лише смачне м'ясо равликів, але й створюють вишукані фаршировані делікатеси у різних соусах. За перші п'ять місяців 2024 року Україна експортувала 447 тонн молюсків, що на 56% більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Популярні

Новини по темі

В окупованому Маріуполі вранці лунали вибухи: що відомо

 • 29132 переглядiв

ЄС продовжив санкції проти Ірану через підтримку агресії рф

 • 22477 переглядiв

Стрілок Трампа з'явився в рекламі BlackRock у 2022 році - Bloomberg

 • 12567 переглядiв

Спека у Києві встановила у липні вже 10 рекордів

 • 27686 переглядiв