cheska-politsiia-zatrymala-pidlitka-za-planuvannia-napadu-na-lhbt-praid-vin-radykalizuvavsia-v-telegram

Чеська поліція затримала підлітка за планування нападу на ЛГБТ-прайд. Він радикалізувався в Telegram

 • 11965 переглядiв

Чеська поліція затримала неповнолітнього за підготовку теракту на прайді в Братиславі. Підозрюваний входив до міжнародної онлайн-групи, яка планувала напади через Telegram.

Чеська поліція у співпраці зі словацькими колегами затримала неповнолітнього хлопця на підозрою в учатсі у підготовці теракту на Райдужному прайді в Братиславі. Про це УНН повідомляє із посланням на Deník N.

Деталі

Два тижні тому, коли в Братиславі проходив марш, у якому щорічно беруть участь десятки тисяч людей, поліція виявила групу, яка готувала напад на учасників маршу. 

Її члени були з європейських країн, США та росії й активно розробляли плани нападу на мусульман, євреїв, мігрантів або представників ЛГБТ у закритій групі в соціальній мережі Telegram і на інших платформах.

"Ця група створила канали та чат-групи на різних онлайн-платформах, де спілкувалися люди з усієї Європи, США та російської федерації. Ці канали використовувалися для поширення неонацистської символіки, мови ненависті та підбурювання до насильства або терористичних атак проти меншин. Цілями нападів мали стати представники різних меншин, таких як мусульмани, євреї, мігранти або люди з ЛГБТ+ спільноти", - заявила словацька поліція два тижні тому.

Одна з груп у Telegram налічувала сотні людей, часто неповнолітніх. Вона об'єднувала людей, які ображали та радикалізували одне одного, надсилали одне одному неонацистську символіку і, за словами поліції, активно планували свою першу акцію, яка мала відбутися 20 липня в Братиславі. 

Як повідомляється, під час маршу "Райдужний прайд" вони хотіли вбити його учасників.

Парламент Грузії в першому читанні підтримав закон проти ЛГБТ27.06.24, 14:24

Популярні

Новини по темі