ukenru
chergova-desheva-vistava-v-stinakh-oon-u-zelenskogo-vidreaguvali-na-namiri-rf-zvinuvatiti-ukrayinu-v-obstrilakh-zaes

"Чергова дешева вистава в стінах ООН": у Зеленського відреагували на наміри рф звинуватити Україну в обстрілах ЗАЕС

 • 182623 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. російська федерація намагається звинуватити Україну в обстрілах Запорізької АЕС, яка знаходиться у захопленому місті Енергодар. Однак країні-агресорці це не вдасться зробити. Про це наголосив радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк у Twitter, інформує УНН.

Деталі

За його словами, росія майже з першого дня повномасштабного вторгнення захопила найбільшу атомну станцію Європи. Окупаційні війська беруть заручники персонал, мінують стіни, зберігають важку зброю в цехах та обстрілюють зі станції міста. Вони мають на меті звинуватити у своїх злочинних діях Збройні сили України.

Цитата

«Кремль хоче ініціювати чергову дешеву виставу в стінах ООН, але забуває: світ не працює за правилами російського телебачення», - написав він.

Доповнення 

росія запросила на 11 серпня проведення засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації на Запорізькій АЕС – брехатимуть про "обстріли" з боку українських військових.

У Міжнародному агентстві з атомної енергії заявляють, що обстріл 6 серпня поблизу сухого сховища відпрацьованого ядерного палива на Запорізькій АЕС завдав певної шкоди, але "безпосередньої" загрози ядерній безпеці не було, йдеться у заяві МАГАТЕ від 9 серпня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП