brytanska-armiia-vpershe-v-sviti-pochala-drukuvaty-zapchastyny-do-tekhniky-na-3d-prynteri

Британська армія вперше в світі почала друкувати запчастини до техніки на 3D-принтері

 • 28936 переглядiв

Британська армія вперше почала використовувати 3D-принтер у польових умовах для швидкого виготовлення запасних частин для транспортних засобів під час навчань НАТО "Стедфаст дефендер" - найбільшого розгортання НАТО в Європі за останнє покоління.

Армія Великої Британії вперше у світі почала застосування у польових умовах 3D-принтера для оперативного виготовлення запчастин для автомобільної техніки. Як передає УНН, про це повідомляється на сайті британського уряду.

Деталі

Передовий 3D-принтер вперше застосовано британською армією в польових умовах у ході найбільшого розгортання сил НАТО в Європі за останнє покоління

йдеться у повідомленні.

Зазначається, що один з ремонтних підрозділів британської армії почав використовувати цю технологію для виготовлення запчастин до транспортних засобів, а також для друку важливих модифікацій бойового обладнання під час навчань НАТО Steadfast Defender – найбільшого розгортання сил НАТО в Європі за останнє покоління.

Завдяки можливості виготовляти металеві деталі менш ніж за годину, "3D-друк холодним металом може усунути необхідність відправляти деталі на ремонт, заощаджуючи транспортні витрати і час".

Доповнення

Технологія металографічного друку полягає у використанні комп'ютерного проєктування для цифрового виробництва компонентів.

Дрібний металевий порошок, такий як мідь, алюміній або сталь, подається через сопло зі швидкістю, що втричі перевищує швидкість звуку, а механічний маніпулятор формує деталь, створюючи об'єкт шар за шаром. Після виготовлення компонент піддається подальшій обробці, такій як термообробка, фрезерування та фінішна обробка.

Кібератака на Міноборону Великої Британії: хакери зламали сервери07.05.24, 02:02

Лілія Подоляк

Війна

Популярні

Новини по темі

У Бєлгороді прогриміло безліч вибухів – росЗМІ

 • 110215 переглядiв

Веде голосовий діалог як жива людина: OpenAI представила ChatGPT-4o

 • 27615 переглядiв

DeepState оновив мапу бойових дій

 • 106905 переглядiв

Блінкен має намір відвідати Україну – Politico

 • 101773 переглядiв

Іран та Індія уклали 10-річну портову угоду

 • 31440 переглядiв