borrel-pro-druhyi-samit-myru-uchast-rosii-potribna-ale-ne-na-umovakh-putina

Боррель про другий Саміт миру: участь росії потрібна, але не на умовах путіна

 • 29267 переглядiв

Боррель підтримує намір Зеленського провести другий мирний саміт, але участь росії має бути не на умовах путіна. ЄС та Україна обговорили подальші кроки після Саміту миру в Швейцарії та взаємодію з глобальними партнерами.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель підтримує намір Президента України Володимира Зеленського провести другий Саміт миру, але зауважив, що участь росії має бути не на умовах російського президента володимира путіна. Про це Верховний представник ЄС сказав за підсумками засідання Ради ЄС із закордонних справ 22 липня, пише УНН.

Я впевнений, що воля Президента (України Володимира) Зеленського продовжити просування з мирними переговорами і провести ще одну конференцію за участю росії, безумовно, реально. Ми вже сказали те, що говорили у Швейцарії: наступні кроки вимагають участі росії. Але подивіться, що сказав путін під час візиту прем'єр-міністра (Угорщини Віктора) Орбана до москви. Погляньте. Це передумови путіна. Але, звичайно, ми маємо підтримувати будь-яку надію на мир через дипломатичні переговори, але на якійсь основі – не на основі путіна

- сказав Боррель у відповідь, наскільки реальним є намір Президента Зеленського провести другий мирний саміт восени цього року і яких умов мають бути дотримані, щоб запросити росію до участі.

З його слів, під час засідання Ради ЄС із закордонних справ з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою "обговорили наступні кроки після Саміту миру в Швейцарії, і погодилися, що ми повинні зробити більше для взаємодії з глобальними партнерами з усього світу".

Україна розпочинає підготовчі зустрічі на рівні міністрів та радників перед другим Самітом миру - Кулеба22.07.24, 14:11

Популярні

Новини по темі

Місцями дощі і до 34° тепла: прогноз погоди на сьогодні

 • 21574 переглядiв

Окупанти атакували Дніпропетровщину: жертв немає

 • 24126 переглядiв