borotba-z-narkomafiieiu-prezydent-ekvadoru-zaklykaie-doiednatysia-uriady-krain-latynskoi-ameryky

Боротьба з наркомафією: Президент Еквадору закликає доєднатися уряди країн Латинської Америки

 • 40101 переглядiв

Президент Еквадору Даніель Нобоа закликає країни Латинської Америки до співпраці у боротьбі з наркоторгівлею, називаючи її регіональною та глобальною проблемою. Він також має намір екстрадувати іноземних ув'язнених, щоб розвантажити переповнені еквадорські в'язниці.

Президент Еквадору Даніель закликає країни Латинської Америки об'єднатися для боротьби зі злочинністю і торгівлею наркотиками. Про це він сказав в інтерв’ю колумбійським ЗМІ, передає УНН.

Я думаю, що регіон, а не тільки Колумбія, дозволив цій проблемі (торгівлі наркотиками) неконтрольовано зростати. Ми повинні бути разом, щоб боротися з цим. Це регіональна та світова проблема. Споживання цих продуктів (ліків) відбувається в США, в Європі.

– висловив переконання Набоа.

Деталі

Президент Еквадору Даніель Нобоа переконаний, що торгівля наркотиками – це регіональна проблема, і аби її побороти уряди Латинської Америки повинні об’єднатися.

Під час інтерв'ю колумбійському ЗМІ Нобоа також сказав, що його країна буде прагнути екстрадувати іноземних ув'язнених з еквадорських в'язниць.

Є стара угода про обмін полоненими (між країнами). У нашому законі сказано, що будь-який іноземний ув'язнений, який засуджений до п'яти років і більше, може бути повернутий до своєї країни. У наших в'язницях переповнено понад 3000 осіб. Сьогодні, окрім того факту, що ми не можемо впоратися з такою кількістю ув’язнених, ми як нація витрачаємо більше грошей на іноземних ув’язнених, ніж на шкільний сніданок для дитини.

 – сказав Набоа.

Боротьба з наркомафією в Еквадорі: Президент Набоа анонсував збільшення податків на безпеку й показав проєкти нових в'язниць13.01.24, 03:30

Додатково

Влада Аргентини затримала дружину та дітей еквадорського наркоторговця Хосе Адольфо Масіаса та депортувала їх рано в п'ятницю в Гуаякіль.

Масіас, чий псевдонім "Фіто", зник 7 січня з еквадорської в'язниці, де він відбував 34-річний термін ув'язнення за різні злочини, включаючи торгівлю наркотиками та вбивства.

Тетяна Салганік

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський запросив Трампа до Києва

     • 53550 переглядiв

    Естонія планує встановити 600 бункерів на кордоні з рф

     • 101879 переглядiв

    США уникнуть "шатдауну": Байден підписав тимчасовий бюджет

     • 39966 переглядiв