bolhariia-zaproponuie-myrni-perehovory-mizh-rosiieiu-ta-ukrainoiu-na-samiti-nato

Болгарія запропонує мирні переговори між росією та Україною на саміті НАТО

 • 54746 переглядiв

На майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні Болгарія виступить із пропозицією розпочати мирні переговори між росією та Україною. Про це повідомив виконувач обов'язків прем'єр-міністра Дімітр Главчев, передає УНН з посиланням на Novinite.

"Я щиро вірю, що ми повинні виступати за мирні переговори, за посередництва Болгарії. Що може бути краще за це. І це те, що я запропоную; у цьому немає жодних проблем", - заявив Главчев.

Однак Главчев висловив скептицизм щодо шансів Болгарії бути прийнятою як посередник.

"Нічого не може бути краще. Я представлю гарну пропозицію, але для того, щоб нас визнали посередниками, необхідна згода. Важливо підкреслити, що ці мирні переговори мають відповідати Статуту ООН і міжнародному праву. Це умови, які, на мою думку, не підлягають обговоренню", - сказав Главчев.

Доповнення

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан попросив Президента Володимира Зеленського подумати, чи можна припинити вогонь і почати переговори. 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що Україна сама вирішує, які умови прийнятні для мирних переговорів. Також він додав, що члени Альянсу допомагатимуть Україні зміцнювати свої позиції, тому що існує дуже сильний зв'язок між тим, що відбувається за столом переговорів, і ситуацією на полі бою. 

Популярні

Новини по темі