biliy-dim-bayden-povazhaye-rishennya-pelosi-vidvidati-tayvan

Білий дім: Байден поважає рішення Пелосі відвідати Тайвань

 • 88452 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Президент США Джон Байден поважає рішення спікера Палати представників Ненсі Пелосі здійснити візит до Тайваню. Про це пише УНН з посиланням на брифінг координатора зі стратегічних комунікацій в Раді національної безпеки при Білому домі Джона Кірбі.

Цитата

"Президент, зазвичай, не коментує рішення про поїздки представників Конгресу, але, як я вже сказав, він поважає її рішення поїхати в Тайвань і вважає, що воно повністю відповідає американській політиці, яка проводиться десятиліттями і підтримується обома партіями", - сказав представник Білого дому.

Доповнення

Білий дім попередив, що Китай може відповісти на візит спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань військовими провокаціями.

У той момент, коли Пелосі тільки-но прилетіла до Тайбею, китайська преса повідомила, що через протоку в бік Тайваню летять китайські бойові літаки. Потім військові оголосили, що найближчим часом - вже з вівторка - проведуть поблизу Тайваню серію "точкових" військових операцій.

Китайські бойові літаки вже здійснили кілька польотів поряд з медіанною лінією, що розділяє Тайванську протоку. Декілька китайських військових кораблів з понеділка знаходяться поблизу неофіційного кордону, що розділяє Китай і Тайвань.

США з огляду на ситуацію розгорнули чотири військові кораблі, зокрема авіаносець, у водах на схід від Тайваню.

 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дві третини жителів Донеччини покинули область - ОВА

     • 123813 переглядiв

    Українські захисники знищили 20 російських окупантів

     • 126442 переглядiв

    Окупанти обстріляли Сумську область: зафіксовано 62 прильоти

     • 112278 переглядiв