ukenru
bellingcat-petrov-mishkin-mig-otrimati-geroya-rosiyi-za-diyalnist-v-ukrayini

Bellingcat: Петров-Мішкін міг отримати "Героя Росії" за діяльність в Україні

 • 15113 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Олександр Мішкін, якого підозрюють в отруєнні колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля 4 березня у Солсбері, міг отримати вищу державну нагороду Росії - Героя Російської Федерації – за діяльність, пов’язану з колишнім президентом України Віктором Януковичем, або за активність у Криму. Про це йдеться в опублікованих сьогодні даних розслідування, передає УНН.

"У другій половині 2014 року президент Путін нагородив Олександра Мішкіна нагородою Героя Російської Федерації. Люди, знайомі з сім'єю Мішкіна, повідомили нам, що вони вважають, що найвища нагорода Росії була вручена за діяльність Мішкіна "як у Криму, так і стосовно Януковича", - пишуть журналісти.

Згідно зі звітом, восени 2014 року в той час як Мішкін і Чепіга отримали "Героя Росії", обидва переїхали в сучасні квартири вартістю від 350 000 до 500 000 євро. Bellingcat вважає, що ці квартири служили винагородою, яку отримують удостоєні найвищої державної нагороди.

Крім того у дослідженні повідомлено, що у період з 2011 по 2018 рік Олександр Мішкін, якого підозрюють  в отруєнні колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля 4 березня у Солсбері, багато подорожував та здійснював багаторазові поїздки до України.

Як повідомляв УНН, справжнє ім’я другого підозрюваного у справі отруєння Скрипалів, за даними розслідувачів Bellingcat, Олександр Мішкін. У звіті журналістів зазначено, що “Олександр Петров” не справжній персонаж, а таємний псевдонім співробітника російського агентства безпеки, військового лікаря, який перебуває на службі в ГРУ. 

Нагадаємо, Петров і Боширов - росіяни, прізвища яких називають вигаданими і яких Велика Британія звинувачує у замаху на колишнього подвійного агента російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в англійському місті Солсбері. 

За даними Лондона, обвинувачені - співробітники російської військової розвідки. Самі підозрювані в ефірі прокремлівського телеканалу RT назвали себе "підприємцями середньої руки" і відкинули звинувачення в отруєнні Скрипалів.

4 березня екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості з отруєнням невідомою речовиною на лавці в торговому центрі в британському місті Солсбері. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Скрипаля та його дочку отруїли нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії.

Українські Національні Новини

Політика