ukenru
baiden-zasudyv-zatrymannia-rf-amerykanskoho-zhurnalista-za-zvynuvachenniam-u-shpyhunstvi

Байден засудив затримання рф американського журналіста за звинуваченням у шпигунстві

 • 33550 переглядiв

Американський журналіст Еван Гершкович був затриманий в рф за звинуваченням у шпигунстві, що викликало засудження з боку президента Байдена та інших офіційних осіб США, які назвали це несправедливою спробою використати американців як розмінну монету.

Байден засудив російське затримання американського журналіста Евана Гершковича за звинуваченням у шпигунстві. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

У п'ятницю Президент Америки Джо Байден висловив рішучу позицію щодо арешту репортера Wall Street Journal Евана Гершковича в рф.

У своїй заяві він засудив "жахливі спроби" рф використовувати американців як розмінні монети, згадуючи випадок Гершковича.

Лідери обох партій Конгресу також виступили зі спільною заявою, осудивши арешт Гершковича як безпідставний і несправедливий.

Державний секретар Ентоні Блінкен назвав арешт "репресивним" і засудив також затримання іншого американця Пола Вілана у Москві 2018 року.

Додамо

Наразі американський журналіст перебуває у московській в'язниці лефортово, а його термін затримання продовжили до 30 червня.

Нагадаємо

Гершковича заарештували 29 березня минулого року під звинуваченням у шпигунстві, зробивши його першим американським журналістом, затриманим за це в рф з часів холодної війни.

Ще на три місяці: московський суд продовжив термін арешту журналіста WSJ Евана Гершковича23.05.23, 17:34 • [views_475650]