baiden-uhoda-pro-prypynennia-vohniu-mizh-izrailem-ta-khamas-shche-mozhlyva

Байден: "Угода про припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС ще можлива"

 • 68479 переглядiв

Президент США Джо Байден заявив, що робота над угодою про припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС триває. Ізраїль та ХАМАС мають різні позиції щодо умов угоди та обміну заручниками.

Президент США Джо Байден заявив, що робота над угодою щодо припинення вогню та обміну заручниками між Ізраїлем та палестинським рухом ХАМАС триває, він вважає її укладання ще можливим. Про це він заявив журналістам пула Білого дому у відповідь на питання про прогрес угоди, передає УНН.

Деталі

"Все ще в процесі, ми не здаємося, все ще можливо", — заявив Байден

Раніше канцелярія ізраїльського прем'єр-міністра Біньямін Нетаньяху заявила, що продовжує працювати над просуванням угоди щодо сектору Газа, яка максимально збільшить кількість звільнених заручників, а також наполягає на тому, щоб Армія оборони Ізраїлю залишалася у коридорі на кордоні сектора Газа та Єгипту.

Палестинський рух ХАМАС у відповідь заявив, що нова пропозиція про припинення вогню в секторі Газа передбачає нові умови Ізраїлю щодо обміну заручниками та відхід від низки пунктів, що, за їхніми словами, є черговою спробою Нетаньяху перешкоджати її ув'язненню з метою "продовжити війну".

Блінкен вирушив до Ізраїлю вдев'яте з 7 жовтня: мета візиту18.08.24, 17:23

Популярні

Новини по темі

Британія розробляє план ширшої підтримки України

 • 43428 переглядiв

Росія обстріляла 13 громад Сумщини: 222 вибухи, є жертви

 • 27670 переглядiв