baiden-sklykaie-hrupu-natsbezpeky-cherez-zahrozu-ataky-iranu-na-izrail

Байден скликає групу нацбезпеки через загрозу атаки Ірану на Ізраїль

 • 113049 переглядiв

Президент США Джо Байден провів зустріч з командою нацбезпеки через можливий напад Ірану на Ізраїль. США готові підтримати Ізраїль у разі атаки, працюючи над запобіганням ескалації конфлікту.

Президент США Джо Байден провів зустріч зі своєю високопоставленою командою національної безпеки на тлі зростаючої напруженості через можливий напад Ірану на Ізраїль. Під час брифінгу він був проінформований про готовність підтримати Ізраїль у разі атаки. Про це пише ВВС, передає УНН.

Деталі

Державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив, що офіційні особи "працюють цілодобово", щоб запобігти ескалації конфлікту. Занепокоєння зросло після вбивства політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії, в якому Іран звинуватив Ізраїль і пообіцяв "сувору" відплату. Ізраїль не взяв на себе відповідальність за цей інцидент.

Деякі країни, включаючи США та Велику Британію, закликали своїх громадян залишити Ліван через можливу роль, яку може зіграти Хезболла, підтримуване Іраном ополчення, у відповідних діях. За даними Axios, під час брифінгу в понеділок Байдену повідомили, що час і характер можливої атаки Ірану залишаються невідомими.

Блінкен зазначив, що ескалація конфлікту не відповідає інтересам жодної зі сторін і призведе лише до подальшого насильства. Він також наголосив на важливості припинення вогню, що може створити можливості для тривалого миру.

Байден також провів розмову з королем Йорданії Абдаллою II, де вони обговорили зусилля щодо деескалації напруженості, включаючи припинення вогню та звільнення заручників. У спільній заяві G7 висловили глибоку стурбованість зростаючою напруженістю на Близькому Сході, підкресливши, що подальша ескалація загрожує ширшому конфлікту в регіоні.

Трамп прогнозує атаку Ірану на Ізраїль сьогодні вночі06.08.24, 03:31

Популярні

Новини по темі

ВМС України збили три дрони-камікадзе "Шахед-136"

 • 26629 переглядiв

Бенксі представив нову роботу в передмісті Лондона

 • 18745 переглядiв