ukenru
baiden-nazvav-dii-netaniahu-v-sektori-hazy-pomylkoiu

Байден назвав дії Нетаньягу в секторі Гази помилкою

 • 67787 переглядiв

Байден різко розкритикував дії Ізраїлю в Газі і підхід Нетаньяху, назвавши помилкою і неприйнятним те, що автомобілі волонтерської допомоги були атаковані безпілотниками, і закликав до припинення вогню, щоб забезпечити доступ до продовольства і медикаментів.

Президент США Джо Байден різко критикував дії Ізраїлю в секторі Гази і назвав помилкою підхід прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу. Про це він повідомив в інтерв'ю іспаномовній телекомпанії Univision, пише CNN, передає УНН.

Деталі

Я скажу, що вважаю його дії помилкою. Я не згоден з його підходом. Я вважаю неприпустимим, що авто волонтерів були атаковані безпілотниками

сказав Байден.

Це найрізкіші та найкритичніші зауваження американського президента на адресу Нетаньяху.

Байде також "закликав ізраїльтян до припинення вогню, щоб протягом наступних шести - восьми тижнів вони забезпечили повний доступ до продовольства та медикаментів, що надходять до країни".

За його словами, постачати продовольство до Гази готові багато країн, включаючи Єгипет, Йорданію та Саудівську Аравію.

Я вважаю, що немає жодних виправдань тому, щоб не забезпечити медичні та продовольчі потреби цих людей. Це потрібно зробити зараз

наголосив президент США в інтерв'ю.

Контекст

2 квітня волонтерська організація WCK, що займається наданням безкоштовного харчування постраждалим від стихійного лиха, отримала повідомлення про загибель своїх співробітників внаслідок удару по їх автомобілях.

Загинули семеро співробітників WCK: палестинець, громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії та волонтер із подвійним громадянством США та Канади.

05.04.24, 23:53 • [views_0]