audyt-rakhunkovoi-palaty-mozhe-staty-pidstavoiu-dlia-zvilnennia-oleny-dumy-z-posady-holovy-arma-nardep

Аудит Рахункової палати може стати підставою для звільнення Олени Думи з посади голови АРМА - нардеп

 • 112835 переглядiв

Рахункова палата має провести комплексний аудит діяльності Агентства з розшуку і менеджменту активів і проаналізувати ефективність управлінських рішень Олени Думи на посаді голови агентства. Спираючись на результати цієї перевірки Кабінет міністрів може її звільнити. Про це в ексклюзивному коментарі УНН заявив народний депутат Олексій Кучеренко.

Єдиний орган, який може дати якусь більш-менш обгрунтовану і професійну оцінку - це Рахункова палата. Можливо, разом з Держаудитслужбою, бо в них суміжні повноваження. Вони можуть два аудити провести стосовно ефективності управлінських рішень, використання бюджетних коштів і тому подібне. І тоді акціонер – тобто уряд у цьому випадку - може спиратися на результати аудиту і на базі цього приймати управлінські рішення 

- вважає нардеп.

Він зазначив, що не задоволений роботою Олени Думи, оскільки знає про її "нефахові дії" стосовно певних кейсів АРМА.

Контекст

На сайті Кабінету міністрів України з’явилася петиція з закликом звільнити Олену Думу з посади очільниці АРМА через її ймовірні зв’язки з проросійськими політиками та неефективне управління арештованими активами.

Колишній нардеп Ігор Мосійчук зазначив, що саме його команда стала ініціаторами вказаної петиції і закликав підписувати її для того, щоб "очистити державу від мародерів і ворожих диверсантів".

Для того, щоб петицію розглянув Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, вона за 90 днів має набрати 25 тисяч голосів.

Додамо

Заяви про необхідність проведення незалежного аудиту в АРМА звучали вже неодноразово. Зокрема, про юридичний радник Transparency International Ukraine Павло Демчук зазначав, що повноцінний зовнішній аудит АРМА жодного разу не проводився, а обмежена кількість інформації про діяльність агентста може мати корупційні ризики.

На тлі критики голова АРМА Олена Дума навіть зробила заяву про те, що замовила аудит діяльності агентства за 2023 рік у Рахункової палати.

У той же час, варто додати, що Державне бюро розслідувань вже розслідує кримінальне провадження за фактом ймовірної службової недбалості керівництва АРМА. Воно було відкрите ще в березні цього року.

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі