ukenru
artyleriia-ta-ppo-zelenskyi-peredav-sholtsu-priorytetni-potreby-syl-oborony

Артилерія та ППО: Зеленський передав Шольцу пріоритетні потреби Сил оборони

 • 28394 переглядiв

Президент Зеленський обговорив пріоритетні потреби України в бронетехніці, артилерії та протиповітряній обороні з канцлером Німеччини Шольцем у телефонній розмові, подякувавши Німеччині за постійну підтримку.

Президент Володимир Зеленський передав канцлеру Німеччини Олафу Шольцу пріоритетні потреби українських захисників у бронетехніці, артилерії та ППО, передає УНН.

Так, Зеленський провів телефонну розмову Шольцом.

Зеленський подякував очільнику німецького уряду та народу Німеччини за тривалу всебічну підтримку України, яка була зафіксована у двосторонній безпековій угоді.

"Обговорили подальшу політичну, економічну та оборонну співпрацю. Обговорили розвиток оборонної співпраці як на рівні держав, так і на рівні представників оборонно-промислового комплексу та локалізацію оборонного виробництва в Україні. Передав пріоритетні потреби українських захисників у бронетехніці, артилерії та ППО", - написав Зеленський в Телеграм.

Він подякував за приєднання Німеччини до зусиль Чехії щодо закупівлі артилерійських снарядів для України.

"Ми знаємо, що є подібні ініціативи й від інших наших партнерів. Вони повинні отримати таку ж увагу та фінансування. Це сильно допоможе нам захищати нашу державу", – сказав Зеленський.

Доповнення

Сьогодні, 14 березня на напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника,  канцлер Німеччини Олаф Шольц провів телефонну розмову із Президентом України Володимиром Зеленським і обговорив політичну, військову та гуманітарну ситуацію в Україні. 

На зустрічі лідерів "Веймарського трикутника" (Франції, Німеччини та Польщі) в Берліні в п'ятницю обговорюватимуть допомогу Україні.  За словами канцлера ФРН Олафа Шольца, країни повинні зробити все можливе для більшої підтримки України.