andriushchenko-rozpoviv-na-skilky-zbilshylosia-rosiiske-naselennia-v-mariupoli-za-piv-roku

Андрющенко розповів, на скільки збільшилося російське населення в Маріуполі за пів року

 • 19994 переглядiв

За останні півроку кількість росіян у тимчасово окупованому Маріуполі зросла приблизно на 7-8 тисяч, змінивши етнічний склад міста.

За останні пів року орієнтовно на 7-8 тис. збільшилася кількість російського населення в тимчасово окупованому Маріуполі. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Якщо казати в цілому про місто, то українського Маріуполя на сьогодні немає. росіяни своїми демонтажами й тим, що вони намагаються частково щось побудувати абсолютно змінили обличчя міста. Місто стало геть іншим, ми його не впізнаємо, а ще на додаток до цього вони змінюють етнічний склад, в принципі складову міста серед людей. В Маріуполі наших маріупольців знаходиться орієнтовно 80-85 тис. всіх вікових категорій, росіян  знаходиться вже близько того

- розповів Андрющенко.

За його словами, лише за останні пів року орієнтовно на 7-8 тис. збільшилася кількість російського населення в окупованому Маріуполі.

"Лише за останні пів року через статистику яку ми отримували від наших інсайдерів щодо кількості дітей в школах й наскільки вона зросла, ми можемо сказати, що лише за останні пів року орієнтовно на 7-8 тис. приросло російського населення в окупованому Маріуполі, причому це ті хто їдуть сім’ями, з дітьми. Тому експансія триває, заміщення населення триває", - сказав Андрющенко.

Додамо

Героїчна оборона Маріуполя тривала з 24 лютого по 20 травня 2022 року - 86 днів, 82 з яких у повному оточенні.

 Андрющенко нагадав, що рівно два роки назад окупанти закінчили ексгумацію тіл загиблих з-під руїн Драматичного театру.

Доповнення

Окупаційна влада Маріуполя проводить демонтажні та ремонтні роботи на місці Драматичного театру, який вони знищили у 2022 році. Тоді у підвалах Драмтеатру ховались сотні родин з дітьми.

Популярні

Новини по темі

На Покровському напрямку ворог наразі найактивніший - Генштаб

 • 24825 переглядiв

Словацькі лікарі розповіли про стан Фіцо після замаху

 • 19519 переглядiв

В ЄС висловили співчуття через загибель президента Ірану

 • 20318 переглядiв