amku-rekomenduvav-moz-poshiriti-referentne-tsinoutvorennya-na-vsi-likpreparati-z-natspereliku

АМКУ рекомендував МОЗ поширити референтне ціноутворення на всі ліки з Нацпереліку

 • 10323 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Антимонопольний комітет рекомендував МОЗ поширити референтне ціноутворення на всі ліки, включені до Національного переліку. Про це повідомила державний уповноважений АМКУ Світлана Панаіо­тіді на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Крім того, за даними Панаіо­тіді, АМКУ рекомендував МОЗ впровадити електронні реєстри пацієнтів за напрямками захворювань, що лікуються за кошти державного та/або місцевих бюджетів.

"Також обговорили з МОЗ питання біоеквівалентності лікарських засобів та кроків і планів, які Міністерство робить на шляху у вирішенні цього питання", - написала вона.

Державний уповноважений уточнила, що відповідні рекомендації мають на меті запобігти порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та умов, що їм сприяють.

Як писав УНН, на думку народних депутатів, через антиконкуренті дії з боку мережевих аптек, ціни на ліки в Україні невиправдано завищені.

З метою змінити ситуацію, у парламент був внесений законопроект №8591. Він передбачає значні обмеження для мережевого аптечного бізнесу.

Документ також висуває вимогу про обов'язкову вищу фармацевтичну освіту до кожного бізнесмена-аптекаря. Проти законопроекту виступили мережевики, водночас, дрібний і середній бізнес його цілком підтримали.

Сьогодні "аптечний закон" перебуває на доопрацюванні у його авторів. Голосування за документ заплановано після Нового року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Торецьку ввели надзвичайну ситуацію місцевого рівня

     • 10191 переглядiв

    Доходи українців все ще не повернулись до рівня 2013 року

     • 13030 переглядiв

    Аваков назвав умови продовження воєнного стану

     • 13742 переглядiв

    В Україні з’явилась мапа нелегальних лотерей

     • 17126 переглядiв

    Митрополиту Епіфанію передали Вифлеємський вогонь миру

     • 9994 переглядiв

    Визначено ТОП-3 світових споживачів української курятини

     • 11789 переглядiв