2-serpnia-den-narodzhennia-poshtovoi-skrynky-den-morozyva-u-formi-sendvicha

2 серпня: День народження поштової скриньки, День морозива у формі сендвіча

 • 90450 переглядiв

Вважається, що другого серпня 1858 році на вулицях Лондона почали централізовано розміщати спеціальні скриньки для листів. Хоча прототипи поштових скриньок існували і раніше.

Сьогодні, другого серпня, люди, які люблять писати та отримувати листи, а також листоноші у багатьох країнах світу можуть відсвяткувати День народження поштової скриньки, пише УНН.

Вважається, що другого серпня 1858 році на вулицях Лондона почали централізовано розміщати спеціальні скриньки для листів.

Хоча прототипи поштових скриньок існували і раніше. Зокрема, у Флоренції на початку XVI у церквах стали дерев’яні ящики із щілиною у горі, в які усі бажаючі опускали анонімні доноси на ворогів країни.

А перша поштова скринька, подібна до нинішніх конструкцій, з зображенням листа та поштового ріжка, який до сьогодні є емблемою зв’язку, була встановлена у Відні у 1785 році.

Ласуни та любителі морозива сьогодні можуть долучитися до святкування Дня морозива у формі сендвіча. Подія була започаткована у США і досить швидко стала популярною у багатьох країнах світу.

У 1945 році підприємливий американець з Пітсбурга Джері Ньюберг здогадався розміщувати шматочки морозива між двома печивами, і почав продавати такі солодкі седвічі під час бейсбольних матчів.

З 2007 року любителі пива у першу п’ятницю серпня можуть долучитися до події, яка присвячена цьому хмільному напою – Міжнародного дня пива, який заснував американець Джесс Авшаломов.

Цікаво, що перші п’ять років Міжнародний день пива відзначали п’ятого серпня, але згодом було вирішено прив’язати святкування саме до п’ятниці – перед вихідними днями.

До 2017 року в Україні, як в багатьох країнах радянського союзу, другого серпня відзначали День десантника. Це свято скасували, тому тепер другого серпня відзначається неофіційний День пам’яті загиблих воїнів-десантників різних часів і поколінь.

Також сьогодні в багатьох країнах світу проводяться заходи присвячені Міжнародному дню геноциду ромів.

Вночі другого серпня 1944 року у газових камерах концтабору Освенцим-Біркенау нацисти знищили більше трьох тисяч чоловіків, жінок та дітей ромської національності. Загалом, лише до цього концтабору за час Другої світової війни було доправлено більше 23 тисяч ромів. Близько 20 тисяч з них загинули в стінах концтабору.

За церковним календарем сьогодні святого першомученика Стефана.

За переказом, саме Стефан був першим, хто прийняв мученицьку смерть за віру в Ісуса Христа.

Після розп’яття та Вознесіння Ісуса Христа за рішенням апостолів Стефан став одним із священників в Єрусалимі. Своїми проповідями він навернув багатьох людей у християнство. За це Стефана зненавиділи місцеві релігійні лідери, які домоглися його арешту. Стефана засудили до страти, відвели на околицю міста та до смерті забили камінням. Поховали його в одному з найближчих сіл.

Мощі святого Стефана у 428 році перенесли до Єрусалиму, а згодом – до Константинополя.

Іменини другого серпня святкують Степан, Тарас, Платон, Роман.

Популярні

На Дніпропетровщині сили ППО збили чотири російські дрони

 • 47347 переглядiв

В російському Курську вночі пролунали вибухи

 • 103216 переглядiв

Міжнародний день пива: ТОП 20 фактів про хмільний напій

 • 81166 переглядiв

Новини по темі

Землетрус магнітудою 5,0 стався на півдні Італії

 • 18033 переглядiв

Літак із звільненими ув'язненими приземлився в ФРН

 • 33680 переглядiв