Ситуація у Франції стала спокійнішою після п'яти ночей заворушень, вночі 78 затриманих

Ситуація у Франції стала спокійнішою після п'яти ночей заворушень, вночі 78 затриманих

Київ  •  УНН

3 липня 2023, 05:05  •  662053 перегляди

КИЇВ. 3 липня. УНН. Ніч з неділі 2 липня на понеділок 3 липня після початку протестів після смерті підлітка через стрілянину поліцейського видалася набагато спокійнішою за попередні, коли багато міст країни були ареною насильства та грабунку, повідомляє BFMTV, пише УНН.

Деталі

По всій країні було мобілізовано 45 тис. жандармів і поліцейських. Легка бронетехніка була розгорнута в Марселі та спецпідрозділ національної поліції Франції RAID у Ліоні.

Станом на 1:30 ночі за місцевим часом поліція здійснила лише 78 затримань по країні, що значно менше, ніж у попередні ночі. Про серйозні інциденти не повідомлялося.

"Ми повинні спочатку знайти час, щоб кваліфікувати події, перш ніж робити висновки", - сказав президент Франції Еммануель Макрон в неділю ввечері під час зустрічі з прем'єр-міністром країни Елізабет Борн і сімома міністрами, дізнався BFMTV.

Цього понеділка Еммануель Макрон прийме президента Сенату Жерара Ларше та голову Національної асамблеї Яель Браун-Піве, а у вівторок у Єлисейському палаці - мерів понад 220 муніципалітетів, які стали жертвами насильства.

Глава держави також бажає "розпочати ретельну і довготривалу роботу, щоб глибоко зрозуміти причини, які призвели до цих подій", зазначають в офісі президента. Нова зустріч з членами уряду в тому ж форматі, що й цієї неділі, також має бути організована до вівторка ввечері.

Доповнення

За даними France Info, з початку заворушень у вівторок по Франції затримано понад 3000 осіб, 570 були притягнуті до відповідальності.